"Balgat, Ülkücülere nasıl hesap verecek?"

"Balgat, Ülkücülere nasıl hesap verecek?"
Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, bugünkü köşe yazısında Bahçeli ve MHP Genel Merkezi'ni hedef aldı.

Deneyimli gazeteci Rahmi Turan, bugünkü köşesine MHP içindeki siyasi atmosferi taşıdı.

Devloet Bahçeli'nin AKP ile el sıkışmasına tepki gösteren Turan, referandumdan çıkan sonuçla birlikte MHP'nin zamanla yok olacağını savundu.

İşte Rahmi Turan'ın yazısından öne çıkan kısımlar:

Değişen anayasa maddeleri ile birlikte artık iki partili sistem başlıyor. "Cumhurbaşkanlığı" adı verilen "Başkanlık Sistemi"nde üçüncü partiye yer yok. Günümüzün şartlarına göre, birinci parti AKP olur. Ya ikinci parti?

MHP'nin böyle bir şansı var mı?

Hiç yok!

Demek ki, ikinci parti de CHP olur.

MHP, Başkanlık Sistemi'nin, "iki partili bir sistem" olduğunu bilmiyor muydu? Partiyi yönetenler bu kadar cahil değillerdir! Elbette biliyorlardı ama 16 Nisan referandumunda bunu bile bile AKP'yi desteklediler. Amaçları neydi? MHP'yi yıkıp, siyaset tarihinden silmek mi?

Bu işin sırrını bilen yok. İleride mutlaka her şey ortaya çıkacaktır.

 * * *

2019'daki Cumhurbaşkanı seçiminde hiçbir aday yüzde 50'yi geçemezse, ikinci turda en çok oy alan iki aday yarışacak. Bunlar da AKP ve CHP adayları olacak. Şu anda baraj sınırında olan MHP'nin, yüzde 10'u aşıp Meclis'e girmesi mümkün görünmüyor.

Ee, peki, tekrar soralım, Devlet Bahçeli ve ekibi koca MHP'yi neden bu duruma düşürdü? MHP'yi yok edecek bir sisteme neden oy verdi?

Bilinmiyor!

Bugün MHP'yi yönetenler, ülkücü camiaya nasıl hesap verecekler acaba?

Ülkücüler onları affederler mi?

İlgili Haberler