Ünlülerin diyeti balık diyeti nedir nasıl yapılır? Ünlü şarkıcı neden ölümden döndü?

Ünlülerin diyeti balık diyeti nedir nasıl yapılır? Ünlü şarkıcı neden ölümden döndü?
Son zamanlarda özellikle ünlüler arasında rağbet gören balık diyeti ünlü şarkıcı Robbie Willams'ın az kalsın ölümüne yol açıyordu.

Uzmanlar tek besin üzerinden yapılan diyetlere karşı dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarıyor. Haber Global''de yer alan habere göre, İngiliz şarkıcı Robbie Williams geçtiğimiz aylarda balık diyetini uygulamaya başlamış. Ocak ayından bu yana sadece günde 2 kez balık yiyen ünlü şarkıcı Radio X''e konuştu. Wİllams şunları söyledi:

“ Çok fazla kontamine balık yedim cıva zehirlenmesine uğradım. Hayatım tehlikeye girdi. Günde iki kez balık yiyordum ve doktorun gördüğü en yüksek cıva zehirlenmesine sahip oldum."

Amerikalı TV sunucusu Ayda Field ile evli olan ve dört çocuk babası olan ünlü şarkıcı, "Eşim nevrotik olduğu için cıva testi yaptırdım ve artık süreklitest yaptırıyorum. Her neyse, Tanrıya şükür, çünkü cıva ve arsenik zehirlenmesinden ölebilirdim. Ertesi gün bitki bazlı beslenmeye başladım” diye konuştu.

Uzmanlar, “Balık her ne kadar omega 3 bakımından faydalı olsa da her besinde olduğu gibi fazla tüketmek hayatı riske atabiliyor” diye uyarı yapıyor.

BALIK DİYETİ NEDİR?

Balık tüketimi diyetisyenler tarafından haftada iki defa tüketilmesi tavsiye ediliyor. Ancak bu diyette 5 günde 3 kilo yağ tüketileceğine yönelik uzman görüşleri bulunuyor. Bu da çok fazla balık tüketimi anlamına geliyor. Ama fazla balık tüketimi de civa zehirlenmesine neden olup ölüme yol açabiliyor. Yapılan araştırmaya göre  haftada iki porsiyon balık yemek, cilt kanseri riskinin artmasıyla bağlantılı olduğu söyleniliyor. ABD''deki araştırmacılar, bu miktarın, insanları en ölümcül cilt kanseri türü olan malign melanom riskine sokabileceği konusunda uyardılar. 

Brown Üniversitesi''nden uzmanlar, günlük balık alımı 42,8g olan kişilerin, günlük balık alımının 3,2 g olan kişilere göre %22 daha yüksek malign melanom riskine sahip olduğunu buldu.
Londra Kanser Araştırmaları Enstitüsü''nde genetik ve epidemiyoloji bilim insanı olan Dr. Michael Jones''da şunları söyledi: "Kızartılmamış balık ve ton balığı alımının daha yüksek oranda melanomla ilişkilidir" diye açıkladı.

İlgili Haberler