Balık fiyatları neden düşmüyor?

Balık fiyatları neden düşmüyor?
Av sezonunun açılmasına rağmen balık fiyatlarında gözle görülür bir düşüş yaşanmadı. Özellikle hamsi fiyatlarının aşırı yükselmesi vatandaşın aklına "Balık fiyatları neden düşmüyor?" sorusunu getirdi. İşte detaylar...

Denizlerdeki av yasağının eylül ayında kalkmasıyla av sezonu açıldı ancak balıkçılar umduğunu bulamadı. Deniz mahsullerinin az olması tezgâhlara da yansıdı.

Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve denizlerdeki balığın az olması tezgah fiyatlarını etkiliyor. Vatandaşlar balık fiyatlarının düşmemesinden şikâyetçi.

Balıkçılar, balık fiyatlarının düşmemesiyle vatandaştan büyük rağbet olmadığını söylüyor. Ancak önümüzdeki aylarda balığın bollaşmasıyla beraber fiyatların daha da düşmesi bekleniyor.

GÜNCEL BALIK FİYATLARI

İstanbul halinde özellikle hamsi fiyatları geçen seneye göre artmış görünse de pazarda hamsinin kilogramı 10 liradan satılıyor. Çipura, Levrek, Lüfer gibi balıklar ise geçen seneye göre fiyatları değişmedi. Balığın yanında tüketilen limon yüzde 6 zamlanarak 6 lira 39 kuruştan satılıyor. Geçen sene demeti 1.85 TL'den satılan roka ise bu yıl 1.75 liradan satılıyor.

İSTANBUL BALIK HALİ FİYATLARI

Hamsi (kutu) : 400 TL

Çipura: 22 TL

Levrek : 18 TL

Lüfer: 30 TL

Norveç Somonu : 44 TL

Sardalye (kutu) : 70 TL

Palamut 4'lü : 65 TL