Balık sevdası ölüm kalım mücadelesine döndü

Balık sevdası ölüm kalım mücadelesine döndü
Bursa'da, Uludağ Bakacak mevkisine balık tutmak için giden 3 amatör dağcıdan biri, kayalıklardan düşerek yaralandı. Kurtarma ekiplerinin ulaştığı dağcılar, hava mahalefeti nedeniyle akşam iniş yapamayan helikopterle sabah saatlerinde alınarak hastaneye götürüldü.

Bakacak Mevkisi'ne 3 amatör dağcı, balık tutmak için gitti. Vadiye inen ve isimleri açıklanmayan 3 dağcıdan biri, yaklaşık 10 metre yükseklikteki kayalıklardan düşerek, yaralandı. Yaralanan arkadaşlarını kurtaramayan diğer 2 kişi, saat 14.00 sıralarında jandarmadan yardım istedi.

DHA'nın haberine göre, ihbar üzerine bölgeye AFAD, JAK ve UMKE'den oluşan 12 kişilik kurtarma ekibi sevk edildi. Ekipler, 4 saat süren çalışma ile saat 18.00 sıralarında, halatlarla derin uçurumlardan oluşan vadiye indi. Yaralının ilk müdahalesi UMKE ekipleri tarafından olay yerinde yapıldı. 

Yaralı ile mahsur kalan 2 arkadaşı için bölgeye Bursa İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı askeri helikopter, gönderildi. Ancak helikopter, olumsuz hava koşulları ve karanlık nedeniyle iniş yapamayarak geri döndü. 

Ekiplerin gün aydınlanıncaya kadar yanlarında kaldığı 3 amatör dağcı, saat 06.00 sıralarında yeniden bölgeye gelen askeri helikopter ile kurtarıldı. Dağcılar, hastaneye götürüldü. Jandarma ekipleri ise soruşturma başlattı.

uludagda-yaralanan-amator-dagci-ve-2-arkadasi-askeri-helikopterle-alindi-7569-dhaphoto1.jpguludagda-yaralanan-amator-dagci-ve-2-arkadasi-askeri-helikopterle-alindi-7569-dhaphoto2.jpguludagda-yaralanan-amator-dagci-ve-2-arkadasi-askeri-helikopterle-alindi-7569-dhaphoto3.jpguludagda-yaralanan-amator-dagci-ve-2-arkadasi-askeri-helikopterle-alindi-7569-dhaphoto4.jpguludagda-yaralanan-amator-dagci-ve-2-arkadasi-askeri-helikopterle-alindi-7569-dhaphoto5.jpguludagda-yaralanan-amator-dagci-ve-2-arkadasi-askeri-helikopterle-alindi-7569-dhaphoto6.jpguludagda-yaralanan-amator-dagci-ve-2-arkadasi-askeri-helikopterle-alindi-7569-dhaphoto7.jpg