Balıkçılar, hafta sonundan umutlu

Balıkçılar, hafta sonundan umutlu
Korona virüs salgını nedeniyle getirilen hafta sonu yasaklarından muaf tutulan balıkçılar, taze balığa ulaşmak isteyen tüm vatandaşların hizmetinde olduklarını belirtti.

Korona virüs salgını nedeniyle hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı getirildi. Balıkçı esnafı, korona virüs salgınının önüne geçmek amacıyla hafta sonları uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutuldu. Balıkçıların 10.00-17.00 saatleri arasında tezgahlarını açabilecekleri duyuruldu.

kisitlamadan-muaf-tutulan-balikcilar-musterilerini-bekliyor-5406-dhaphoto3.jpg

Vatandaşların, evlerine yürüme mesafesindeki balıkçılardan alışveriş yapabileceğine dair kararın ardından esnaf hazırlıklara başladı. İzmir Havra Sokağı balıkçı esnafından İzzettin Yedikardeş, “Kısıtlama günlerinde de açık olacağımızı öğrendiğimiz andan itibaren tezgahlarımızı hazırladık. Müşterilerimizi bekliyoruz. Normalde, cumartesi ile pazar kısıtlama olduğu için cuma günü yoğun oluyoruz. Vatandaşlar, cuma gününden balık alışverişlerini yapıyor. Ancak bu hafta sonu kısıtlamasında açık olmamız, cuma günkü yoğunluğu da azalttı" dedi.

kisitlamadan-muaf-tutulan-balikcilar-musterilerini-bekliyor-5406-dhaphoto2.jpg

BALIKLARIMIZI BOLLAŞTIRDIK

Bir diğer balıkçı esnafı Hakan Kalkan ise “Hafta sonu kısıtlamasında açık olacağımız için tezgahlarımızı hazırladık. Balıklarımızı bollaştırdık, çeşitlerimizi genişlettik. Fiyatlarımız uygun. Vatandaşlarımızı bekliyoruz. Geçen hafta cuma günü, çok yoğunduk ancak kısıtlama boyunca açık olacağımız için cuma günkü yoğunluğumuz da azaldı. Biz, hafta sonu 10.00 ile 17.00 arasında vatandaşlarımızı bekliyor olacağız" ifadelerini kullandı.

kisitlamadan-muaf-tutulan-balikcilar-musterilerini-bekliyor-5406-dhaphoto11.jpg

Kaynak: Demirören Haber Ajansı