Ballon D'or yarışı kızıştı

Ballon D'or yarışı kızıştı
Dünya Kupası’nı kimin kazanacağı Ballon d'Or yarışını da şekillendirecek. Yılın en iyi oyuncusu ödülü için şu anda 5 oyuncunun adı geçiyor.

Serkan TALAN / Yeniçağ

Dünya Kupası’nda şampiyonluk yarışı sürerken, gözler bir yandan da Ballon d'Or (Altın top) ödülüne çevrildi. Dünya Kupası’nı hangi takımın kazanacağına göre yılın futbolcusu ödülünün kazananı da değişebilir.

FIFA tarafından yılın en iyi futbolcusuna verilen Ballon d'Or için şu anda 5 yıldız oyuncunun adı geçiyor. Bu isimler Real Madrid’ten Cristiano Ronaldo ve Luca Modric, Atletico Madrid’ten Greizmann, Manchester City’den De Bruyne, ve PSG’den Mbappe.

Şu anda şansı en yüksek olan isimin ise Luca Modric olduğu belirtiliyor. Çünkü Hırvat oyuncu, Hırvatistan ile Dünya Kupası’nı kazanması durumunda bu sezonu hem Şampiyonlar Ligi, hem de Dünya Kupası şampiyonu olarak tamamlamış olacak.

GREIZMANN YA DA MBAPPE

Kupayı Fransa’nın alması durumunda ise gözler Greizmann ve Mbappe’ye çevrilecek. Ancak Greizmann’ın şansı, Atletico Madrid ile UEFA Avrupa Ligi’ni kazanmasından ötürü biraz daha yüksek görülüyor. Mbappe ise Dünya Kupası’nda gösterdiği harika performansa rağmen, PSG ile beklenen başarıyı gösteremedi.

Dünya Kupası’nı Belçika’nın kazanması durumunda ise Ballon d'Or için birinci adayın Kevin de Bruyne olması bekleniyor. Belçikalı yıldız oyuncu Manchester City ile Premier Lig’i büyük bir farkla zirvede tamamlamış ve takımın en etkili oyuncusu olmuştu.

RONALDO VE KANE’İN ŞANSI ARTACAK

Ballon d'Or ödülünün en önemli adaylarından Cristiano Ronaldo ise İngiltere’nin dünya şampiyonu olması durumunda ön plana çıkabilir. Portekizli yıldız, Real Madrid ile Şampiyonlar Ligi’nde harika bir performans göstermesine rağmen, Dünya Kupası’ndan Uruguay’a ikinci turda elenmekten kurtulamamıştı. İngiltere’nin dünya şampiyonu olması durumunda ortaya çıkacak bir diğer aday ise Harry Kane olacak. İngiliz golcü hem takımı Tottenham ile hem de milli takımda Dünya Kupası’nda çok iyi bir performans gösterdi.

EN ŞANSIZ ADAY MESSI

Ballon d'Or ödülü için en az şans verilen yıldız ise Lionel Messi. Arjantinli golcü bu sezon hem Barcelona’da hem de Arjantin Milli Takımı ile Dünya Kupası’ndaki oyunu ile beklentilerin uzağında kaldı.