“Bana oy verdiğiniz için Allah sizden hesap sormayacak”

“Bana oy verdiğiniz için Allah sizden hesap sormayacak”
AKP Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar’ın, “Allah sizden emaneti ehline vermenizi emrediyor. Bu emir hepimiz için geçerli. Allah'ın karşısına çıktığınız zaman emaneti bize verdiğinizden dolayı size hesap sormayacak” sözleri büyük tepki topladı.

AKP’li İsmet Yılmaz’ın, partisinin Sivas adayına oy isterken, “Vereceğiniz oy, ruz-i mahşer’de berat belgeniz olacak” açıklamasının yankıları sürerken, bir başka AKP milletvekili daha mahşer günü söylemi ile vatandaşlardan oy istedi. Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, “Allah sizden emaneti ehline vermenizi emrediyor. Bu emir hepimiz için geçerli. Allah'ın karşısına çıktığınız zaman emaneti bize verdiğinizden dolayı size hesap sormayacak” ifadelerini kullandı.

ÜMİT ÖZDAĞ ÇOK SERT TEPKİ GÖSTERDİ

AKP Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar’ın sosyal medya sitelerinde dolaşan bu sözleri büyük tepki topladı. Görüntülere tepki gösteren isimlerin arasında, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ da yer aldı. Özdağ sosyal medya hesabından konu ile ilgili olarak yayımladığı mesajda, “Allah bu laflarının hesabını senden soracak siyaset ve din tüccarı” ifadelerini kullandı.

“BUNUN HESABI AHİRETTE, MAHŞERDE OLACAK”

Kasım Gülpınar’ın konuşmasının ilgili kısmının tamamı şöyle: “Allahuteala sizlere emaneti ehline vermenize emrediyor. Bu emir hepimiz için geçerli. Halk emaneti nasıl verir? Sandığa gider oyunu atar ve emanetini verir. Allah sizlere bir şey emrediyorsa, illaki bunun hesabını soracak demektir. Bunun hesabı nerede olacak ahirette, mahşerde olacak. Madem sen bana inanıyordun, madem Müslüman’ım diyordun, madem Kur'an-ı Kerim’i biliyordun sen oyunu kime verdin, diye sorulacak size. Allah hepinizden razı olsun. Emaneti bizim gibi liyakatlılara verdiğiniz için Allah mahşerde size hesap sormayacak.”

İlgili Haberler