STK'lar neden sessiz kalıyor?

STK'lar neden sessiz kalıyor?
Banka müdür Mithat Karaca'ya evinde saldıranlar serbest bırakıldı.

Erol SAYAN-ADANA\YENİÇAĞ

Vatandaşlık görevini yerine getiren Mithat Karaca''ya saldıranlar serbest bırakıldı. Eşiyle birlikte Aydın/Nazilli/Bozdoğan''ın Kemer Köyü''nde ikamet eden emekli banka müdürü Mithat Karaca (67) evine gelen kişilerce saldırıya uğradı. Bu konuyu detaylarıyla birlikte ülke gündemine taşınmasına rağmen saldırganlar hiçbir ceza almadı. 

NE OLMUŞTU?

Mithat Karaca; Kemer köyünde faaliyet gösteren Mermer Ocağının doğaya verdiği zarara ve evinin, işletmesinin toz içinde yaşanmaz hale geldiğine dikkat çekerek işletmeyi CİMER aracılığıyla ve dilekçeyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı''na şikâyet etti. 

Bunun üzerine İl Tarım Müdürlüğü''nden 2 görevli işletmeyi ziyaret ederek gerekli önlemlerin alınması konusunda uyardı, görevliler gider gitmez ‘sen misin beni CİMER’e şikayet eden’ dermişçesine Mithat Karaca’nın evini basan işletme sahibi Hasan Keskin, Mithat beyi önce ölümle tehdit ederek, sonra da başına vurduğu şişeyle öldürmeye teşebbüs ederek saldırdı ve kaçtı. 

Mithat Karaca yaralı halde, önce Bozdoğan oradan da Nazilli Devlet Hastanesine sevk edildi, 2 gün yoğun bakımda kalan Mithat Karaca henüz hastaneden taburcu olmadan saldırgan serbest bırakıldı. Cana kast edip öldürmeye teşebbüs eden kişi şu anda dışarıda elini kolunu sallayarak geziyor ve işletmesi çalışmaya devam ederek hala doğaya zarar veriyor. 

Ölümden dönen emekli banka müdürü Mithat Karaca ise, evinde eşiyle birlikte tekrar saldırıya uğrar mıyım diye, ailesinin ve kendisinin can güvenliğinin olmadığı endişesiyle tedirgin halde yaşamaya, tekrar sağlığına kavuşmaya çalışıyor. 

STK’LAR NEDEN SESSİZ KALIYOR?

Yaşlı bir insan yalnız başına doğayı koruma adına savaş veriyor, canına kast ediliyor ve hiçbir çevreci kurum ya da kuruluştan ses soluk çıkmıyor. 
Mithat Karaca, saldırganın serbest bırakılmasını anlamakta güçlük çektiği gibi, aynı şekilde çevrecilerin de sessiz kalmasını anlayamadığını belirterek, “doğaya daha fazla zarar vermeden işletmenin faaliyetinin durdurulmasını ve saldırganın başka kimselere veya bana ve aileme tekrar zarar vermeden tutuklu yargılanması için gözaltında tutulmasını bekliyorum” diyerek sözlerine şöyle devam etti; "Sayın Erdoğan''a ve ilgili Bakanlıklara teşekkür ediyorum, sayelerinde yetkililer gelip izne aykırı faaliyet yapıldığını gördü. Evleri, ağaçları zarar gören vatandaşlar, işadamı kılığına girmiş eşkıyalar tarafından tehdit ediliyor. Bir kere daha rica ediyoruz, köyümüzü bu eşkıyalardan kurtarın" dedi. 
Saldırgan Hasan Keskin’in tutuklu yargılanması için savcılığa dilekçe verildiği halde, bize ulaşan son bilgilere göre saldırgan halen serbest, işletme halen çalışıyor ve henüz bu olay için herhangi bir kamu davası açılmış değil. Bölgede yaşayanlar, vatandaşlık görevini yerine getirip çevreyi korumak üzere ihbarda bulunan ancak sonrasında mağdur olan Mithat Karaca için adalet isterken, saldırıyı gerçekleştirenlerin adil biçimde yargılanıp ceza almasını bekliyor.

Saldırgan Hasan Keskin