Bankacıya kız vermeyin dönemi başladı

Bankacıya kız vermeyin dönemi başladı
Türkiye’de dizi yapım çalışanlarına kadar yüze yakın sektör çalışanı aşı kapsamına alındı. Ancak bankacılık sektörü çalışanları halen kapsam dışında tutuluyor.

Bankacıya kız vermeyin dönemi başladı. Dizi oyuncusuna var bankacıya yok

Müzisyenler ve set çalışanları aşılama planı kapsamına alınan meslek grupları arasına alındı.  Bugüne dek yüze yakın sektör çalışanı aşı kapsamına alınırken, bankacılık sektörü çalışanları "riskli sektör" görülmemesi sebebiyle Sağlık Bakanlığı’nca dikkate alınmadı.

Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Kritik görevlerdeki kişiler,  Zabıta, özel güvenlik, Adalet Bakanlığı,  Cezaevi, Eğitim sektörü (öğretmenler ve öğretim üyeleri), Gıda sektörü (SGK kayıtlarına göre) çalışanları (fırın, yemek fabrikaları, gıda imalathaneleri, ambalajlanmış su üreticileri vb.),  Taşımacılık (SGK kayıtlarına göre) sektöründe çalışanlar ve son olarak da müzisyenler ve dizi set çalışanları Sağlık Bakanlığı tarafından şu ana kadar aşı kapsamına alındı.

BANKA ŞUBELERİ, EN FAZLA KORONA VİRÜS VAKASI GÖRÜLEN YERLER

Korona virüs salgını döneminde banka şubeleri, en fazla korona virüs vakası görülen yerler olarak dikkat çekmesine rağmen Sağlık Bakanlığı bir kez daha sektör çalışanlarını pas geçti. Türkiye Bankalar Birliği''nin daha önceki başvurusunu dikkate almayan Sağlık Bakanlığı, banka şubelerini riskli olarak görmüyor.

Bugüne kadar yaklaşık b700 şubesi korona virüs sebebiyle kapanırken, binin üzerinde bankacı da virüs kaptı. Yine tahmini rakamlara göre, son iki yılda 55 bankacı yaşamını yitirdi. Yine de yaklaşık 200 bin bankacıya aşı hakkı verilmedi.

Diğer yandan bankacıların halen aşı kapsamına alınmamasına tepkilerde büyüyor. Bankacılar, "banka şubelerine her gün ortalama 300 kişi girip çıkıyor. Burada söz konusu sadece bankacının sağlığı değil, aynı zamanda şubeye gelen insanlarında. Bankacının sağlığı bir dizi oyuncusu kadar yok bu ülkede!" diye tepkilerini dile getirdiler.

İlgili Haberler