Bankadaki dolarlarını vermeleri için banka personellerini rehin aldı

Bankadaki dolarlarını vermeleri için banka personellerini rehin aldı
Lübnanlı bir adam, Beyrut’taki bankada dondurulan hesabında 200.000 doları vermeleri için banka personelini rehin aldı.

Dailymail''in haberine göre; Lübnanlı adam, Beyrut’taki Federal Banka’da hesabında bulunan 200.000 doları vermeleri için banka personellerini rehin aldı.

Silahlı saldırgan kendisini yakmakla tehdit etti ve ülke genelindeki korkunç ekonomik durum nedeniyle para çekme limitlerinin uygulandığı Beyrut''taki Federal Banka''ya üç uyarı ateşi açtı.

Benzin bidonu taşıyan adam, babasının hastane faturalarını ödemek için gereken paraya ihtiyacı olduğunu söyledi. Hesabında bulunan 200.000 doları vermelerini sağlamak için yedi çalışanı rehin tuttu.

Silahlı adamın kardeşi Atef al-Cheikh Hüseyin gazetecilere şunları söyledi: "Kardeşimin bankada 210.000 doları var ve hastane faturalarını ödemek için sadece 5.000 dolar almak istiyor."

Protestocular mali çöküşten dolayı yaşanan ekonomik problemden duyduğu öfkeyi yansıtarak destekte bulundular.

Şubede kaç müşteri ve çalışan olduğu belirtilmedi. Bazı müşteriler ise kapılar kapanmadan kaçmayı başarabildiklerini aktardı.

Lübnan Ulusal Haber Ajansı, silahlı saldırganın banka müdürünün yüzüne silah doğrultarak kendini ateşe vermek ve şubedeki herkesi öldürmekle tehdit ettiğini belirtti.

İçişleri bakanlığı olayla ilgili açıklama yaparak en az bir yaşlı adamın yaşı nedeniyle bankadan serbest bırakıldığını ve hükümet müzakerecilerinin rehineciyle görüşmeye başlamak için görevlendirildiğini söyledi.

Bankanın dışında bir kalabalık toplandı ve birçoğu ''Kahrolsun bankaların yönetimi!'' şeklinde sloganlar attı.

Bugün ülke, nüfusunun dörtte üçünün yoksulluğa düştüğü ve Lübnan poundunun ABD doları karşısında yüzde 90''ın üzerinde değer kaybettiği modern tarihinin en kötü ekonomik krizinden muzdarip olduğu biliniyor.

İlgili Haberler