"Bankalar kuru durdurmak için 4,5 milyar dolar sattı"

"Bankalar kuru durdurmak için 4,5 milyar dolar sattı"
YSK'nın İstanbul seçimlerine ilişkin iptal ve yenileme kararı almasının ardından Türk kamu bankalarının TL'deki düşüşü engellemek için bir hafta içinde 4,5 milyar dolar sattığı iddia edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesine karar verilmesinin ardından kurdaki yükselişi engellemek amacıyla kamu bankalarının yüksek miktarda dövizi elinden çıkardığı iddia edildi.

BBC Türkçe'nin aktardığına göre, Reuters Türk kamu bankalarının dün gece de dolar satışını sürdürdüğünü belirtti.

Reuters ve Bloomberg haber ajansları, dün de Perşembe gece saatlerinde Türkiye'de piyasalar kapalıyken kamu bankalarının Asya piyasalarında işlem yaptığını ve fazla işlemin geçmediği sığ piyasada TL'yi desteklemek adına yaklaşık 1 milyar dolar satıldığını yazmıştı.

Dolar, Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini yenileme kararı ardından TL karşısında değer kazanmaya başlamış ve perşembe günü kur 6.25 TL seviyesine çıkarak son 7 ayın en yükseğini görmüştü.

Türk bankalarının perşembe gecesi ve cuma sabaha karşı yaptığı dolar satma işlemleri sonrası dolar/TL kuru haftayı 5.99 seviyelerinde tamamlamıştı.

İlgili Haberler