Bankalardan acil kredi çağrısı. Hemen istediler: HSBC, Barclays, Lloyds...

Bankalardan acil kredi çağrısı. Hemen istediler: HSBC, Barclays, Lloyds...
Korona virüs salgını nedeniyle kredi verdiği şirketlerden nakit para alma konusunda sorun yaşayan bazı bankalar, şirketlere verdikleri kredilerin ödemelerinin yapılmasını talep etti. Bankalar, konuyla ilgili şirketlere mektup gönderdi.

Bankalardan acil kredi çağrısı. Hemen istediler: HSBC, Barclays, Lloyds...

Korona virüs salgını, ekonomik faaliyetleri derinden etkilemeye devam ediyor. Sağlıkta yarattığı krizin yanında ekonomide büyük yıkımlara neden olan korona virüs nedeniyle bankalar, kredi verdiği kuruluşlardan paralarını alamamaya başladı. Bunun da ciddi bir sorunun başlangıcı olduğu kaydedildi. 

İngiltere yarından itibarın kademeli olarak açılıyor. Bütün işletmeler faaliyetlerine geri dönecek, sadece seyahatlerde kısıtlamalar devam ediyor. Eğer vaka sayasında artış olmazsa kısa sürede salgın öncesi döneme dönülmesi planlanıyor.

ÖZEL EKİP KURUYORLAR 

Ekonominin normale dönemeye hazırlandığı dönemde bankalar da harekete geçti. Yaklaşık 1 milyon 600 bin kişi ve kuruluşa verilen 75 milyar sterlinlik krediler için ödeme takvimleri hazırlanıyor. Finansgundem.com’un haberine göre İngiltere''nin en büyük kredi kuruluşları, firmaların geri ödemeye zorlanabileceği yönündeki artan endişeleri nedeniyle bu alanda özel ekipler kuruyorlar. 

TASVİYE EDİLECEĞİ BELİRTİLDİ

HSBC, NatWest, Barclays ve Lloyds, müşterilerin geri ödemeleri başlatmaları için mektup gönderdi. Korona salgını nedeniyle son bir yıldır faiz işletilmeyen kredilerin iki hafta gibi kısa sürede kapatılması talep ediliyor. Birçok firmanın kredileri geri ödemede zorlanacağı ancak bir yıldır bugünü bekleyen bankaların sert taktiklerle parayı kurtarmaya çalışacağı belirtiliyor. Bu yüzden de bir yıldır kapalı olan işletmelerin yeni bir krizle karşı karşıya olduğu vurgulanıyor. Birçok işletmenin de bu süreçte tasfiye edileceği vurgulanıyor.