İslam Memiş dip yapan altın sonrası uyardı: "6 ay sonra ilk kez yaşanacak..."

İslam Memiş dip yapan altın sonrası uyardı: "6 ay sonra ilk kez yaşanacak..."
Altın ve para piyasalarının uzman ismi İslam Memiş, gün içerisinde 1857 dolara düşerek son 6 ayın en dip seviyesini gören ons altın için yatırımcılara kritik uyarılarda bulundu. Memiş, yaşanan düşüşlerin ardından çok büyük bir yükseliş hareketinin kapıda olduğunu belirterek, Ekim ayında emtia piyasalarında nelerin yaşanacağını açıkladı.

2023 yılına büyük bir yükselişle başlayan altın, Şubat ayında yaşanan kar satışları ile dengeli bir hareket sergilemiş olsa da, ABD'de patlak veren bankacılık krizi ile ons altın uzun bir aradan sonra ilk kez 2000 doların üzerini görmüştü.

SON 6 AYIN EN DÜŞÜK FİYATINI GÖRDÜ

Yatırımcıların iştahını kabartan bu yükseliş, son günlerde yaşanan sert düşüşlerle yerini hayal kırıklığına bırakmış durumda. Son olarak Mart ayının ilk haftasında 1860 doların altını test eden ons, bugün 1857'ye düşerek uluslararası piyasalarda büyük bir paniğe neden oldu.

Yaşanan düşüşlerin ekonomik göstergeler ile örtüşmediğini belirten finans uzmanı İslam Memiş, yaşananların manipülasyon gücünün bir yansıması olduğunu belirterek, emtia fiyatlarındaki düşüşün çok kısa süreceğini ve altın sahiplerini gelecek haftalarda sert ve kazançlı yükselişlerin beklediğini iddia etti.

İşte Memiş'in açıklamalarından öne çıkanlar...

ÇOK BÜYÜK BİR KÜRESEL EKONOMİK KRİZ GELİYOR

"Ekim ayının ortalarından itibaren küresel ekonomilerde çok büyük bir kriz göreceğiz. Küresel ekonomik sistem tıkandı. ABD'de borç kriziyle ilgili çok ciddi sıkıntılar var. Tartışmalar öyle bir noktaya geldi ki artık farklı stresleri ve fiyatlamaları gündeme getiriyorlar. ABD'nin en büyük problemlerinden biri göç sorunu. ABD halkı sokaklara çıkıyor ve otobüsle gelen göçmenleri engellemek için gösteri yapıyorlar. Aynı konu Türkiye'de de var.

"ALTIN FİYATLARININ DÜŞMESİ ÇOK BÜYÜK BİR TUZAK"

Çin tarafında emlak kriziyle alakalı şirketlerin batık haberleri var ve bu durum öylesine güçlü artmaya devam ediyor ki, 2024 yılında dünyadaki birçok şirketin batışına şahit olacaksınız. İşsizlik rakamlarında büyük artışlar olacak. Ons tarafındaki bu baskılanma, belki 1870 doların da altına inecektir ancak bu düşüşler kalıcı değil. Bu düşüşler geçecek ve önümüzdeki ay, yani Ekim ayı içerisinde dünya altın konseyi şunu açıklayacak. Dünyadaki merkez bankaları altın stoklarını yükseltiyor. Ons tarafındaki bu düşüşler, bütün dünya merkez bankalarının anlaşması nedeniyle yaşanıyor. Düşük fiyattan şu anda altın stoklarını artırıyorlar. Kriz patlak verdiği zaman da altın satarak bu krizi aşmaya çalışacaklar. Bu yüzden altın fiyatlarında yaşanan geri çekilmeler ve dolar endeksindeki yükseliş bir tuzak.

"ELİNDE 1 GRAM BİLE ALTINI OLANLAR ASLA BUNU YAPMASIN"

Yine diğer videolarımda sık sık ifade ettiğim gibi dolar endeksinde yıl sonuna kadar 92-94 seviyelerine kadar bir geri çekilme olacak. Euroda yaşanan geri çekilmeler kalıcı değil. O kadar şiddetli şekilde piyasaları manipüle etmeyeç alışıyorlar ki, tüm yatırımcıları ters köşeye yatırmaya çalışıyorlar. Gerçek olan şu ki kimse, elinde 1 gram bile altın ya da gümüşü olan vatandaş asla ama asla birikimini satmasın.

"DİP FİYATTAN STOK YAPMAK İÇİN TARİHİ BİR FIRSAT"

Rüzgar bir sabah kalktığınızda tersine dönecek. Bu rüzgar tersine döndüğünde, keşkelerle dolu sohbetler göreceksiniz. Çok yakın zamanda, Ekim ortasında ve sonraki süreçlerde Türkiye'de şu sorular çok sorulacak "Altın alım fırsatı verir mi? Gümüş alım fırsatı verir mi?" diye konuşulacak. Zamanında ekeceksin, zamanında biçeceksin. Şu anda stok yapma zamanı. Alma zamanı, biriktirme zamanı. Dolar karşısındaki enstrümanları bir şekilde alman lazım. Bu altın olur, Euro olur, sterlin olur, gümüş olur ama mutlaka almanız gerekiyor.

"KÜRESEL BORSALARIN AYAKTA KALMA İHTİMALİ YOK"

Büyük bir tufanın habercisi bu düşüşler. Daha önce 2020 yılında da bu senaryoyu gördük. Küresel kriz beklentisi arttıkça yaptıkları tek bir şey var, doların değerini yükseltmek ve onu rezerv para haline getirmek. Şu anda dünyada dolaşan paranın yüzde 80'i dolar olsa da, birçok ülke dolardan uzaklaşmaya başlıyor. Endeksin uluslararası piyasalarda aşırı değer kazanması ABD'nin de işine gelmiyor. Burada faizlerin artması, beraberinde emlak krizlerini ve mortgage krizlerini getirecek. 2008 yılında yaşananların benzerini yaşayacağız. Küresel borsaların ayakta kalma ihtimali yok.

Bir sabah ya da akşam bakacağız ki, borsalarda öyle bir çöküş yaşanacak ki. Herkes çıkış yapmak ve kaçmak için fırsat kollayacak ama bu fırsatı size vermeyecekler.

"2024 YILINDA DÜNYAYI BEKLEYEN TEHLİKE"

Yeni dünya düzeni için büyük bir kriz yaşanması lazım. Bu krizin ilk adımını 2020 yılının Mart ayında gördük. Dünyada merkez bankaları dijital paralara geçiş yapacak. Bunu yapabilmek, büyük resetlemek içinse çok büyük bir ekonomik kriz gerekiyor. Bu kriz ya 2023 yılının sonunda ya da 2024 yılı içerisinde yaşanacak. Sen sen ol, varlıklarına sahip çık ve kesinlikle al-sat yapma. Elindeki birikimi başka birine emanet etme.



YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar