Bankaların en son hedefi finans kulislerine sızdı

Bankaların en son hedefi finans kulislerine sızdı
Salgın döneminde zorluk yaşayan sektörlerden biri de finans sektörü oldu. Ancak bankaların, toparlanma amacıyla yeni bir yol izleyeceği ve bankaların yeni odağında salgın kaynaklı zenginleşen müşteriler olduğu bildirildi.

Bankaların en son hedefi finans kulislerine sızdı

Korona virüs salgınının birçok sektörü etkilemesi, sektörlerin beslendiği kaynak olarak öne çıkan bankacılık faaliyetlerinde de ciddi sorunlara neden oldu. Bankalar, müşterilerine kredi verirken, kredilerini geri alma konusunda sorun yaşadı. Bu da doğal olarak bankaların zarara uğramasına neden oldu. Ancak salgının başından bu yana ciddi sorunlar yaşayan finans sektörünün, zararını çıkarmak için yeni bir yöntem benimseyeceği aktarıldı.

Finansgündem’de yer alan habere göre ABD’nin bankacılık devleri salgın krizini geride bırakmak için çaba gösterirken, kilit bir müşteri kategorisine odaklanıyor: Zenginler. Citigroup varlık yönetimi birimine iki kat daha fazla odaklanmayı ve dev kazançların elde edildiği popüler uluslararası merkezlere yönelmeyi planlıyor. Merkezler arasında ise Singapur, Hong Kong, Birleşik Arap Emirlikleri ve Londra bulunuyor.

STANLEY’DE YENİ VARLIKLAR GİDEREK YÜKSELİYOR

Bank of America’da ise zengin müşterilerin hesap bakiyeleri yüzde 31 yükselişle 3,5 trilyon dolara çıkarak rekor kırdı. Bu rakamın ise hisse piyasalarındaki yükselişten kaynaklandığı düşünülüyor. Morgan Stanley’de ise yeni varlıklar giderek yükseliyor.

EN ZENGİNLER SERVETLERİNİ KATLADI

Dünyanın en zengin 500 insanı geçtiğimiz yıl servetlerine 1,8 trilyon dolar ekledi ve böylelikle toplam net değeri, Bloomberg’in verilerine göre 7,6 trilyon dolara yükseltti.

ABD’de ekonomik toparlanma insanlar üzerinde oldukça farklı şekillerde etkili oldu ve birçok ABD’li yükselen hisse ve gayrimenkul fiyatlarıyla birlikte daha da zenginleşirken, 10 milyon kişi hala işsiz. Bazıları bu durumu “K şeklinde toparlanma” olarak adlandırıyor. 

Kaynak: Finans Gündem