Barajın suyu çekilince bu hale geldi. Sadece İstanbul değil, tehdit tüm Türkiye’ye dayandı

Barajın suyu çekilince bu hale geldi. Sadece İstanbul değil, tehdit tüm Türkiye’ye dayandı
Tokat’ta bulunan Alamus Barajı’nda su seviyesi gözle görülür seviyede düşünce kıyıya 60 metre mesafede bulunan 'Malkayası' yürüyerek gezilebilir hale geldi. Söz konusu kayalık eskiden etrafında tekneyle dolaşılan bir yerdi.

Tokat’ın Almus ilçesinde 54 yıldır elektrik üretimi ve tarımsal sulama amacıyla kullanılan Almus Barajı'nda su seviyesi, gözle görülür derecede düştü.

barajin-suyu-cekilince-kayaliga-yuruyerek-gidilmeye-baslandi-8380-dhaphoto1.jpg

Suların çekilmesiyle daha önce insanların tekneyle gidebildiği kayalık, kıyıdan yürüyerek gidilebilir hale geldi.

barajin-suyu-cekilince-kayaliga-yuruyerek-gidilmeye-baslandi-8380-dhaphoto2.jpg

Almus Barajı'nda, suyun kıyıdan yaklaşık 120 metre çekilmesiyle birlikte daha önce teknelerle gidilen ve kıyıya 60 metre mesafedeki 'Malkayası' adı verilen kayalık alan, yürüyerek gidilebilir hale geldi.

baraj-goleti-uzerinde-olusan-yesil-tabaka-tedirgin-etti-6152-dhaphoto5.jpg

Üzerinde bir bayrak direği ve Türk bayrağı bulunan kayalığın su dışında kalmasıyla birlikte çevredekiler, eskiden teknelerle dolaştıkları alanlarda yürüyerek gezip fotoğraf çekmeye başladı. 

barajin-suyu-cekilince-kayaliga-yuruyerek-gidilmeye-baslandi-8380-dhaphoto10.jpg

Normalde kayalığın sular altında olduğunu söyleyen ziyaretçilerden Murat Hızar, "Bu tepe ortaya çıktı ama bu gördüğünüz yerler sular altındaydı. Durum vahim, derelerde bile sular çekilmiş. Ailemle gezmeye geldim. Buradaki güzelliği de görünce bizde anı olarak kalsın diye fotoğraf çektirdik" dedi. 

barajin-suyu-cekilince-kayaliga-yuruyerek-gidilmeye-baslandi-8380-dhaphoto9.jpg

Almus Baraj gölüne balık tutmaya gelen Beytullah Alkan ise, "Her yıl bu zamanlar sular çekiliyordu ama bu kadar çekilmiyordu. Geçen yıllara göre 6-10 metre daha fazla çekildi.

barajin-suyu-cekilince-kayaliga-yuruyerek-gidilmeye-baslandi-8380-dhaphoto8.jpg

Suların çekilmesi canlıların yaşam alanları için sıkıntı. Bu yıl havalar sıcak gitti. Onun etkisi olabilir" diye konuştu. 

barajin-suyu-cekilince-kayaliga-yuruyerek-gidilmeye-baslandi-8380-dhaphoto5.jpg