Barcelona’dan şok iddia: Virüse yakalanan futbolcuları gizlediler

Barcelona’dan şok iddia: Virüse yakalanan futbolcuları gizlediler
Avrupa’da spor kamuoyu Barcelona’dan gelen flaş iddiayla çalkalanıyor. İspanyol devinde korona virüs salgınının ilk günlerinde 5 futbolcu ve teknik ekipten 2 kişinin virüse yakalandığı ancak hastalığa yakalananların hepsinin şu anda eski formlarına kavuştuğu belirtiliyor.

Korona virüs salgını nedeniyle ara verilen İspanya futbol ligi La Liga’nın kaldığı yerden devam etmesine sayılı günler kala ortaya çıkan bir iddia gündem oldu. İspanyol devi Barcelona’da salgının ilk günlerinde 5 futbolcu ve teknik ekipten 2 kişinin virüse yakalandığı ancak sonrasında tedavi olarak sağlıklarına kavuştukları öğrenildi.

Katalan radyo kanalı RAC1, 5 Barcelona futbolcusu ve 2 teknik ekip üyesinin korona virüs testlerinin pozitif olduğunu açıkladı.

Salgının başladığı günlerde takıma yapılan kan testi sonuçlarında pozitif çıkan kişilerin asemptomatik olduğu iddia edilirken hastalığa yakalananların hepsinin şu anda formda ve sağlıklı bir durumda olduğu belirtildi.

RAC1 tarafından verilen bilgiler, kulüp tarafından onaylanmazken La Liga’nın korona virüsü vakalarına ilişkin raporlarında yer almadı.

İddialara göre; antrenmanlara tekrar başlama kararı verildiğinde, daha önce korona virüsü testi pozitif çıkan oyuncuların hastalığa karşı daha duyarlı olabileceği konusunda büyük bir endişe var.

Katalan devi şu an antrenmanlarını normal şekilde sürdürürken, takımdaki tek sakat futbolcu zaman zaman A takımla antrenmanlara açıkan B takım oyuncusu Monchu.