İBB'ye kabineden bir bakan daha talip oldu. Bomba kulisi Barış Pehlivan yazdı

İBB'ye kabineden bir bakan daha talip oldu. Bomba kulisi Barış Pehlivan yazdı
Barış Pehlivan, bugünkü köşe yazısında, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un İBB Başkanlığı'na talip olduğunu açıkladı.

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Barış Pehlivan, bugünkü yazısında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yarkadaş, köşe yazısında 2024''ün mart ayında yapılması beklenen yerel seçimlerle ilgili edindiği bilgileri kaleme aldı.

Daha önce Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu''nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi''ne (İBB) talip olduğu iddiasını aktaran Pehlivan, bugün bir adayın daha çıktığını söyledi.

Pehlivan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum''un İBB Başkanlığı''na talip olduğunu açıkladı.

AKP koridorlarını iyi bilen bir kaynağı tarafından arandığını söyleyen Pehlivan, o kişinin şöyle dediğini aktardı:

“Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da gözü İBB’de. O da İstanbul’u yönetmek istiyor.”

Bu sırada Pehlivan, ağzından Desene, kabinede kavga çıkacak” sözünün çıkacağını söylediğini sırada o kişinin şöyle dediğini açıkladı:

"ERDOĞAN FİKİR DEĞİŞTİRECEK"

“Biliyorsun ki, hiç yanıltmadım seni. Görürsün; ikisi de değil, çok sürpriz bir adayı olacak AKP’nin. Erdoğan fikir değiştirecek ve İBB’nin başı için başka bir ismi aday gösterecek”

Kaynağından gelen bu açıklamanın ardından Pehlivan o ismi sorduğunu belirtti ama açıklamayacağını aktardı.

Pehlivan yazısında sonunda şöyle dedi:

Evet, şu an ibre Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu’ndan yana. Ama bakalım, kaynağımın dediği gibi Erdoğan daha “sağlıklı” bir ismi düşünecek mi?"

ÖNCEKİ AÇIKLAMASINDA ADİL KARAİSMAİLOĞLU DEMİŞTİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, geçtiğimiz günlerde Marmaray''a binerek seyahat etmiş ancak kimse Karaismailoğlu''nu tanımamıştı. Pehlivan, o videonun arka planını yazmıştı. “Hani “Haberim yokmuş gibi çek” derler ya... İşte tam öyle oldu” diyen Pehlivan, Ulaştırma Bakanı Marmaray’da görüldüğünü ve insanların umurunda olmadığını söylemişti. 

ERDOĞAN''IN İBB ADAYI

Ama birisinin o anı çektiğini vurgulayan Pehlivan, “Söylenen o ki Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’un başına Adil Karaismailoğlu’nu düşünüyor. Malum, Karaismailoğlu, Erdoğan’ın ilk İBB kadrolarından.” diye yazmıştı.

"TIPKI BİNALİ GİBİ..."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığı için Karaismailoğlu''nu düşündüğünü belirten Pehlivan, "Tıpkı Binali Yıldırım gibi ilk seçimde İBB’nin başına partisinin adayı olacak" ifadelerini kullanmıştı. 

İlgili Haberler