İddia: Saray’da 3 isim Nureddin Nebati'nin istifasını istiyor

İddia: Saray’da 3 isim Nureddin Nebati'nin istifasını istiyor
Gazeteci Barış Pehlivan, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyeleri Yiğit Bulut, Cemil Ragıp Ertem ve Meltem Taylan Aydın'ın Nureddin Nebati'nin istifasını istediğine dair iddialar olduğunu öne sürdü.

Gazeteci Barış Pehlivan, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyeleri Yiğit Bulut, Cemil Ragıp Ertem ve Meltem Taylan Aydın''ın Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati''nin istifasını istediği ve bu yönde çalıştıklarına dair kulis bilgileri olduğunu söyledi.

Gazeteciler Barış Terkoğlu ve Barış Pehlivan, Halk TV''nin Youtube kanalında yayınlanan "B YÜZÜ" programında, AKP''ye yakın olan Turkuvaz Medya''da yer alan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati''ye yönelik eleştirileri değerlendirdi.

Nurettin Nebati için, "Berat Albayrak''ın vekili olarak bakanlığı yürüttüğünü ve bu vekilliği bile tam hakkınca yapamadığının görüldüğünü" belirten Terkoğlu, "Hükümet medyasından ''Bu iş pek olmuyor'' türünden ifadeler gelmeye başladı" dedi.

Terkoğlu, Turkuvaz Medya''ya bakarak Nebati''nin önümüzdeki günlerde koltuğunu devretme ihtimalinin yüksek olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu''nun 3 üyesinin Nebati''nin istifasını istediğini öne süren Barış Pehlivan, "Başında Erdoğan var, oradaki 3 üye Yiğit Bulut, Cemil Ertem ve Meltem Taylan Aydın. Bu 3 üyenin de bizzat Nurettin Nebati''nin görevden alınmasını istediği ve bunun için çalıştığına dair kulisler var" diye konuştu.

"Altını çiziyorum. Saray''da da, sadece Turkuvaz Medya''da, sadece eski Hazine ve Maliye Bakanı, Damat ekibinde de değil, Saray''da da Nurettin Nebati''nin görevi bırakması gerektiğini düşünen başdanışmanlarından, Ekonomi Politikaları Kurulu üyelerinden bahsediyorum" diyen Pehlivan, şunları söyledi:

"Bu insanlar hem Nebati''nin görevden alınmasını istiyor hem de iddia o ki, medyada bazı Nebati''ye eleştirel yaklaşan isimlerin perde arkasında bu isimler var. Hem doğrudan hem de dolaylı olarak Nebati''nin bazı gizli toplantılardaki ve bazı açık toplantılardaki açıklamalarının olay çıkartacağı bildikleri için medyaya servis ettiklerine dair iddialar benim kulağıma geliyor."

İlgili Haberler