Barış Pehlivan'a darp iddiası!

Barış Pehlivan'a darp iddiası!
Oda Tv Genel Yayın yönetmeni Barış Pehlivan'ın, Silivri'deki cezaevinin girişinde darp edildiği iddia edildi.

Oda Tv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Oda Tv Haber Müdürü ve Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu ile gazeteci Hülya Kılınç MİT mensubu şehidin cenaze törenine ilişkin yayımlanan haber gerekçesiyle tutuklandı.

Pehlivan, dün tutuklama kararının ardından Silivri Cezaevi'ne götürülmüştü. Barış Pehlivan'ı cezaevi girişinde gardiyanların sırtına vurarak darp ettiği iddia edildi. Yapılan kötü muameleye ilişkin Pehlivan'ın avukatlarının gerekli hukuki başvuruları yapacağı kaydedildi.

AÇIKLAMA GELDİ

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, ''Bugün bazı medya organlarında Silivri Cezaevinde bir gardiyanın Barış Pehlivan'ın sırtına vurarak darp ettiği iddiası üzerine Silivri Cezaevi Savcılığımız tarafından olay incelenmiştir. Yapılan incelemeler ve kamera görüntülerinin izlenmesi sonucunda haberlerdeki iddiaların asılsız olduğu tutuklu Barış Pehlivan'ın infaz koruma memurları tarafından hiçbir şekilde darp edilmediği, sözlü ya da fiili kötü muamelede bulunulmadığı tespit edilmiştir. Tutuklu Barış Pehlivan veya avukatları tarafından Cezaevi idaresine, Cezaevi Savcılığına bu konuda sözlü, yazılı herhangi bir müracaat olmamıştır'' şeklinde açıklama yapıldı.