İşte AKP'nin muhalefete yapacağı erken seçim teklifi. Barış Pehlivan açıkladı

İşte AKP'nin muhalefete yapacağı erken seçim teklifi. Barış Pehlivan açıkladı
Cumhuriyet Gazetesi yazarı Barış Pehlivan, AKP'nin erken seçim için muhalefetin kapısını çalabileceğini iddia etti.

Seçimlere az bir zaman kala Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan''dan çok çarpıcı bir iddia geldi.

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, AKP''nin erken seçime gitme konusunda muhalefetin kapısını çalma olasılığını ele alan bir yazı kaleme aldı.

Pehlivan, bugünkü köşe yazısında kasımda erken seçim yapılabileceği iddialarının gündemde olduğunu ifade ederek "Aksini iddia edenler, yeni değiştirilen Seçim Kanunu’nu hatırlatıyor. En erken Nisan 2023’te uygulanabileceğinden dolayı, sonbaharda seçime ‘imkânsız’ deniyor" dedi.

Pehlivan''ın yazısından ilgili bölüm şöyle:

"Soru şu: Bu son kanun anayasada yapılacak bir değişiklikle kasımda da uygulanabilir. O halde, iktidar erken seçim için bu seçim kanununu şart koşarsa ne olur?

Yani anayasa değişikliği için destek isterse, muhalefet buna ne yanıt verir?

Bu kritik konuya dair hem CHP hem de İYİ Parti’nin kurmaylarıyla konuştum. Evet, henüz alınmamış kurumsal bir kararı açıklamalarını beklemiyordum. Lakin partilerdeki nabzı merak ettim.

Özetle, CHP’den de İYİ Parti’den de benzer sözleri işittim:

"Erken seçime her zaman hazırız. ‘Hayır’, demeyiz. Ancak seçim kanununun uygulanması için anayasa değişikliğine destek de vermeyiz. O kadar eleştirdiğimiz ve ahlaken karşı çıktığımız bir kanuna ‘Evet’ demek doğru olmaz."

Bir İYİ Parti yöneticisi şunu da iddia ediyor:

"O seçim yasasının iki temel amacı vardı. Bir, altılı masayı dağıtmak. İki, piyasada istikrar havası oluşturmak. İkisini de başaramadılar. Aslında Seçim Yasası iktidarın istediği sonucu vermedi. O yüzden ‘olmazsa olmazı’ değil bence."

İlgili Haberler