Barış Pınarı Harekâtı’ndan acı haber: 4 şehit

Barış Pınarı Harekâtı’ndan acı haber: 4 şehit
TSK'nun Suriye'nin kuzeyinde başlattığı Barış pınarı Harekatı'nın 3. gününde 4 Mehmetçiğimiz şehit oldu. Dün yaralanan bir askerimiz bugün şehadete ererken, bugün gerçekleştirilen havan saldırısında da 3 askerimiz şehit düştü.

Gaziantep Valiliği’nin açıklamasına göre, Barış Pınarı Harekatı’nı yürüten TSK'ya Suriye’nin Tel Rıfat bölgesinde PKK/PYD terör örgütü tarafından havan saldırısı düzenlendi. Saldırıda 5 asker yaralandı.

Yaralı askerler, Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden Kilis Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralı askerlerden Yunus Mermer (30) ile Abdulhamit Bilgen (30) tüm müdahalelere rağmen şehit düştü. 3 askerin tedavisi ise sürüyor.

Şehitlerin cenazeleri otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumuna sevk edildi.

TSK saldırı gerçekleştiren terör örgütü PKK/PYD mevzileri yoğun ateş altına alındı.

Kilis Valisi Recep Soytürk, 1’inci Hudut Alay Komutanı Piyade Kıdemli Albay Mehmet Cihanoğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hasan Başaklıgil, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut ile askeri yetkililer hastaneye gelerek yarılıların sağlık durumu ile ilgili bilgi aldılar.

DOĞUM GÜNÜNDE ŞEHİT OLDU

Aslen Diyarbakır Ergani nüfusuna kayıtlı olan Abdülhamit Bilgen'in ise bugün doğum günü olduğu ve cenazesinin ise ailesinin yaşadığı Bilecik'in Bozüyük ilçesine gönderileceği öğrenildi.

Barış Pınarı Harekâtı kapsamında şehit olan asker sayısı 3'e çıktı. Dün çatışmada  Sözleşmeli Er Ahmet Topçu şehit olmuştu.

YARALANAN UZMAN ÇAVUŞ ŞEHİT OLDU

Barış Pınarı Harekatından gelen acı habere göre dün yaralanan 44 yaşındaki Uzman Çavuş Hacı Bebek şehit oldu. 

Gerçekleştirilen harekat kapsamında şehit olan Uzman Çavuş Bebek'in cenazesi Cumartesi günü Ulu Camii’nde öğle namazına müteakiben kılınacak olan cenaze namazının ardından defnedilecek.

139339_814x458.png

BİR UZMAN ÇAVUŞ DA ŞEHİT DÜŞTÜ

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan son açıklamada teröristlerle çıkan çatışmada İstihdam Uzman Çavuş Hacı Bebek şehadete erdi.