Barış Terkoğlu canlı yayında açıkladı. Soylu ile Emniyet arasındaki bilek güreşinde Sedat Peker detayı

Barış Terkoğlu canlı yayında açıkladı. Soylu ile Emniyet arasındaki bilek güreşinde Sedat Peker detayı
Cumhuriyet Gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, Halk TV'de yayınlanan Şirin Payzın'ın 'Sözüm Var' programında gündeme bomba gibi düşecek iddialarda bulundu. Adnan Oktar davası dosyasında yer alan bilgilerle 3 bakanın, Oktar grubu ile ilişkisi olduğunu açıkladı.

HalkTV canlı yayınında, Terkoğlu,  Adnan Oktar grubu ile AKP''li 3 bakanın ilişkileri olduğunu ifade ederek söz konusu ilişki ağının Oktar ve grubunun yargılandığı dava dosyasında yer aldığını söyledi.

Terkoğlu, 2018 yılında Adnan Oktar grubuna operasyon yapıldığında sabah saat 06:19''da Adnan Oktar grubunda bulunan Hüma Babuna''nın operasyon sabahı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu''ya ''Engel olun lütfen'' mesajı attığını ileri sürdü.

Hüma Babuna''nın ''AKP Süleyman Soylu'' olarak kaydettiği numaraya mesaj attığını dile getiren Terkoğlu, gündeme bomba gibi düşen şu açıklamayı yaptı:

"Babuna şu mesajı atıyor... ''Süleyman Bey bütün evlerimize polis baskını var şu anda, Adnan Bey dahil'' 14 saniye sonra ikinci mesajı atıyor; ''İngilizlerin derin devleti ile ilgili yaptığımız faliyetler neticesinde, FETÖ''cüler hep saldırdılar, yine saldırıyorlar. Engel olun lütfen'' 4 dakika sonra üçüncü mesaj; ''Adnan Oktar Bey Kandilli''de'' İçişleri Bakanı Soylu''yla organik görüşmeler var dava dosyasında. Dava dosyasına giren ifadelerde hemen hemen hepsi Süleyman Soylu''yla ilişkileri olduğunu, görüştüklerini, zaman zaman onlardan ricaları olduğunu anlatıyorlar. Sonra kendilerine operasyon yapılınca da Soylu''dan yardım istiyorlar"

"İÇİŞLERİ BAKANLIĞI''NIN OPERASYONDAN HABERİ YOK"
Adnan Oktar grubuyla ilgili ''Daha vahim bir iddiada daha bulunayım'' diyen Terkoğlu; "İstanbul Emniyet Müdürü ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasındaki kavga, Sedat Peker''in ifşalarından sonra iyice ayyuka çıktı biliyorsunuz. Bu operasyonu (Adnan Oktar Grubu için) eski İstanbul Emniyet Müdürü yaptı işte ve bu operasyon Ankara''daki İçişleri Bakanlığı kaynaklarından saklanarak yapıldı."

''İki bakanın daha Oktar grubu ile ilişkisi vardı'' açıklaması yapan Terkoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu''nun yanı sıra kabinede bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk''un Adnan Oktar grubu ile ilişkilerinden bahsetti.

Terkoğlu, eski Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk''un sahibi olduğu okullar ile Adnan Oktar grubunun ortak eğitim faaliyetleri yaptığını dile getirdi

İlgili Haberler