Barış Yarkadaş paylaştı: Murat Ağırel "Ağzım kan dolu" demesine rağmen duruşmaya çıkarıldı

Barış Yarkadaş paylaştı: Murat Ağırel "Ağzım kan dolu" demesine rağmen duruşmaya çıkarıldı
Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan Murat Ağırel’in son durumuyla ilgili bir paylaşım yapan CHP’li eski vekil Barış Yarkadaş, Ağırel’in iki dişini çektirdikten sonra "Dişimi çektirdiğim için sorguya çıkamam, konuşmakta zorluk çekiyorum, ağzım kan dolu. Damaklarımda dikiş var" demesine rağmen duruşmaya çıkarıldığını söyledi.

CHP’li eski vekil Barış Yarkadaş, Silivri Cezaevi’nde tutuklu olan Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel’in son durumu ile ilgili açıklamalar yaptı.

 Twitter hesabından bir paylaşım yapan Yarkadaş, Ağırel’in iki dişini çektirdikten sonra SEGBİS yoluyla ifadesinin alınmasının istendiği, ancak Ağırel’in "Dişimi çektirdiğim için sorguya çıkamam, konuşmakta zorluk çekiyorum, ağzım kan dolu. Damaklarımda dikiş var" sözleriyle ifade vermeyeceğini söylediğini belirtti.

Yarkadaş, buna rağmen Ağırel’in ifade vermesi için götürüldüğünü sözlerine ekleyerek, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’den bu duruma çözüm bulmasını istedi.

Barış Yarkadaş’ın Twitter hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

“Arkadaşımız Murat Ağırel, Okmeydanı'nda iki dişini çektirdikten sonra cezaevine döndü. Ancak bu kez de SEGBİS yoluyla ifade vermesi istendi. Murat, "Dişimi çektirdiğim için sorguya çıkamam, konuşmakta zorluk çekiyorum, ağzım kan dolu. Damaklarımda dikiş var" diyerek derdini a nlatmaya çalıştı.

Buna rağmen SEGBİS'e götürüldü. Av. Tuğçe Nazmete'nin aktardığına göre, Murat aynı sözleri mahkemeye de söyledi. Hakim "Durumunuzu bilmiyordum. Bilseydim getirtmezdim" diyerek duruşmayı kapattı. Murat da hücresine döndü. Sn.  Abdülhamit Gül  bunlara engel olun!”

baris1-001.jpgbaris2-001.jpg