Baro Başkanlarının park bekleyişinde ikinci gün!

Baro Başkanlarının park bekleyişinde ikinci gün!
Ankara- AKP iktidarının Meclis’e getirdiği “çoklu baro” yasa teklifi TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye devam ediyor. Yasaya karşı çıkan baro başkanları da Kuğulu Park’taki bekleyişinde ikinci gününe girdi.

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen “çoklu baro” yasa değişikliğine baro başkanlarının tepkisi ikinci gününde Çankaya’da bulunan Kuğulu Park’ta devam ediyor. Yaklaşık 35 baro başkanı park içerisinde beklerken onlarca avukatta Tunalı Hilmi Caddesi’nin kenarlarında ellerindeki dövizlerle “savunma mitingine” devam ediyor.

Diğer yandan baro başkanları ve avukatların Meclis’e yürüyüşü polis tarafından engellendi. Tunalı Hilmi caddesi tamamen kapatıldı. Avukatlar, yasa teklifinin ger çekilmesi için imzalanan dilekçeleri TBMM'ye teslim edeceklerdi.

SIK SIK ARBEDE YAŞANIYOR!

Kuğulu Park etrafında emniyet güçlerine ait en az 50 sivil araç, 10’dan fazla otobüs bulunuyor. Baro başkanlarının bulunduğu alan polis bariyerleri ile tamamen kapatılmış durumda. Alana avukat, vatandaş ve basın mensuplarının girişi yasaklandı. Tüm bunlar yaşanırken dışarda kalan avukatlarlar alana girmek isteyince polisle aralarında sık sık arbede yaşanıyor.

BARO BAŞKANLARI KENDİ ARALARINDA PARA TOPLADI!

Vatandaşların Park içerisine girmesi yasaklandığı için park içerisindeki cafeler maddi zarara uğradı, baro başkanları bu zararı telafi etmek için kendi aralarında topladığı bir miktar parayı işletme sahiplerine dağıttı.

BARO BAŞKANLARI NE KADAR DAHA BEKLEYECEK?

Yeniçağ’ın baro başkanlarından aldığı bilgilere göre TBMM’deki yasa teklifinin görüşmeleri sonuçlanana kadar başkanların parktaki bekleyişleri devam edecek. Teklifin geri çekilmesi için tüm demokratik haklarını kullanacaklarını söyleyen Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan: "60 baro başkanı teklifin geri çekilmesi için dilekçe vereceğiz” demişti.

ÇANKAYA BELEDİYESİ’NDEN BAŞKANLARA DESTEK

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in talimatıyla Kuğulu Park içerisine çay kahve arabası gönderildi. Ayrıca birçok vatandaş “savunma mitingi” yapan avukatlara yiyecek-içecek göndererek desteklerini gösterdi. Bilindiği üzere baro başkanları dün geceyi park içerisindeki kaydıraklarda ve banklarda geçirmişti.

AVUKATLARDAN TBB BAŞKANI FEYZİOĞLU’NA TEPKİ

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, baro başkanlarının Kuğulu Park’ta savunma nöbeti tuttuğu saatlerde TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen baro teklifini izlemek üzere dün Meclis’e gitmişti. Tunalı Hilmi Caddesi’nin kaldırımında bekleyen avukatlar sık sık “Feyzioğlu istifa” sloganları attı. İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel ise Twitter paylaşımında “Baro Başkanları ablukada, avukatlar yanlarına sokulmuyor. Basın dışarı çıkarılmış… Birlik başkanı Baroların Cenaze töreninde saf tutmuş. Haberiniz var değil mi?” ifadelerine yer verdi.