Barolardan AKP'ye mesaj anlaşmaya hazırız

Barolardan AKP'ye mesaj anlaşmaya hazırız
İktidarın barolara ilişkin başlattığı yasa çalışmasının ardından 79 baro bir araya gelerek teklifin geri çekilmesini istedi. Barolar ortak bir çalışma ve anlaşma ortamı talep etti.

AKP'nin baroların yapısını ve seçim sistemini değiştirmek istemesine karşı 79 baro bir araya gelerek ortak bir açıklama hazırladı.

Toplantı gece yarısına kadar sürdü. Uzun tartışmalardan sonra Metin Feyzioğlu, ortak açıklamaya ikna oldu. 

Mesajda, "Teklifin geri çekilmesi halinde diyalog ve müzakereden yana olacağımızı, konunun tüm muhatapları ile görüşmeye hazır olduğumuzu bir kez daha paylaşıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Türkiye Barolar Birliği'nde gerçekleştirilen toplantıdan şu mesaj çıktı:

"Ülkemizin içinde bulunduğu böyle bir dönemde, avukatlık yasasında düşünülen tüm çalışmalardan vazgeçilerek ileriki dönemlerde TBB ve barolarla birlikte bir hazırlık yapılması yönündeki talebimizi ve irademizi tekrarlıyoruz.

Bu aşamada hazırlanması düşünülen teklifin geri çekilmesi halinde diyalog ve müzakereden yana olacağımızı, konunun tüm muhatapları ile görüşmeye hazır olduğumuzu bir kez daha paylaşıyoruz.Bizler, müzakere ve diyalog kanallarının açılacağına inanıyoruz. Ancak kapalı tutulması halinde demokratik hak arama özgürlüğünün tüm gereklerini yerine getireceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz."