Barolardan avukatlara flaş çağrı

Barolardan avukatlara flaş çağrı
Amasya Barosu Başkanı Melik Derindere ve beraberindeki 20’den fazla baro başkanı Ankara Bilkent Otel’de basın açıklaması düzenledi. Derindere “Tüm barolarımıza kayıtlı meslektaşlarımızı 3 Temmuz saat 14.00’de Ankara’da yapacağımız Büyük Savunma Mitingi’ne” bekliyoruz dedi.

20’den fazla baro başkanı Ankara’da Bilkent Otel’de bir araya geldi. Çoklu baro sistemine itiraz eden başkanlar tüm meslektaşlarını Ankara’daki büyük savunma mitingine davet etti.

Barolar adına açıklama yapan Amasya Barosu Başkanı Melik Derindere AKP Genel Başkan Yardımcısı Cahit Özkan tarafından açıklanan Avukatlık Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair hazırlanan tasarının kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğunu söyledi.

Derindere “Bu taslağı hazırlayanlar ne barolar ne avukatlar ne stajyer avukatlar ve baroların seçim sistemi hatta ne de temsilde adalet konusunda fikir sahibidirler” ifadelerini kullandı. 

“BAROLARIN KUTUPLAŞMASININ ÖNÜ AÇILDI”

Bu değişiklikle baroların kutuplaşacağını ifade eden Amasya Barosu Başkanı Derindere “Kamuoyunu günlerce “barolar siyaset yapıyor” söylemleriyle meşgul ettikten sonra ortaya konan çoklu baro projesi; esasında baroları siyaseten bölme, ayrıştırma amacını ortaya koymaktadır. Baroların siyasallaşması ya da daha doğru bir deyişle kutuplaşmasının asıl şimdi önü açılmaktadır” dedi. 

"BU DÜZENLEME KİMİN İÇİN NİÇİN YAPILMAKTADIR?" 

Bu düzenlemenin kimin için yapıldığını soran Derindere “Temsilde adalet için ortaya konan düşünceler ise gerçekçi değildir ve kabul edilemez. Bu taslak kanunlaşırsa 44 üyesi olan bir baromuz ile 4.958 üyesi olan başka bir baromuzun TBB de temsilinde 4’er delegeye sahip olacaklardır. Bu ne demokrasi ne de temsilde adalet olguları ile bağdaşır” diye belirtti.

092a18e6-55a8-4f11-be63-50ee2e20c0db.jpg