Baroları hedef alan AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, FETÖ kumpaslarını böyle savunmuş

Baroları hedef alan AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, FETÖ kumpaslarını böyle savunmuş
CNN Türk canlı yayınında baroları hedef alan AKP Grup Başkanvekili Avukat Cahit Özkan'ın, FETÖ kumpası Ergenekon ve Balyoz davalarını savunduğu görüntüler tekrar gündem oldu.

AKP Grup Başkanvekili Avukat Cahit Özkan, CNN Türk’te katıldığı programda, baro seçimleri ile ilgili eleştirilerde bulundu.

Baroların kendilerini dış kapının mandalı olarak gördüklerini öne süren Özkan, "Avukatlar güçlü hukuk sistemimizin vazgeçilmezidir. Ancak barolar kendilerini dış kapının mandalı olarak görüyorlar. Türkiye hukuk ihraç eden ülke olamıyor. Bunun arkasında baroların siyasi bağnazlığı var" ifadelerini kullandı.

Özkan şöyle devam etti:

"BAROLAR AVUKAT YETİŞTİREMİYOR"

“Barolar, stajını bitirmiş bir genç meslektaşımıza yeminini ettirip cübbesini giydiremiyor. Yemin dahi ettiremeyen barolar acaba onların staj aşamasında etkin ve yetkin bir avukat olarak hazırlanmalarına gerekli desteği veriyor olabilir mi, elbette hayır! Avukatlık örgütü olan barolarla ilgili yapısal bir reformu hayata geçireceğiz. Rekabetçi bir anlayışla Türkiye'nin hukuk hizmetini geliştirecek, ülkeye katma değer sağlayacak, güçlü hukuk sistemini inşa edecek, avukatların hukuk üretmelerini sağlayan bir anlayış dizayn edeceğiz.”

FETÖ KUMPASLARINI SAVUNDUĞU GÖRÜNTÜLER TEKRAR GÜNDEMDE

AKP Grup Başkanvekili Özkan'ın bu sözleri hukuk camiasından büyük tepki toplarken, FETÖ kumpasları Balyoz ve Ergenekon davalarını savunduğu görüntüler tekrar gündeme geldi.

Özkan’ın FETÖ kumpası olan Balyoz davası sürecinde Genelkurmay’a karşı basın açıklaması yaparak sanıkların FETÖ’cü hakim ve savcıların egemen olduğu yargıya teslim edilmesini istediği görüntüleri yayınlayan Aydın Baro Başkanı avukat Gökhan Bozkurt, “Fetöcü hakimler Türk Ordusunu esir almaya çalışırken, dernek başkanı olarak orduevi önünde ‘Genelkurmay askerleri fetöcü hakimlere teslim et’ diye açıklama yapan Cahit Özkan, bugün barolara ayar vermeye çalışıyor. Çünkü o milletvekili yapıldı. Baroları bölmek Fetö projesidir. Nokta” ifadelerini kullandı.

www-001.png

LÜTFÜ TÜRKKAN: "ARABASININ PLAKASI FG İDİ"

Diğer yandan İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan da, geçtiğimiz yıl Meclis Genel Kurulu'nda Özkan'ın plakasının teröristbaşı Fethullah Gülen'in isim ve soyisminin ilk harfleri olduğunu söylemişti.

Türkkan, "Fetullah Gülen meselesinin olduğu yerde hiç konuşmaması gereken bir adam burada konuşuyor. Plakası 'FG' olan bir adam burada konuşuyor. Arabasının plakası FG, kalkmış burada tiyatro yapıyor bana" demişti.

FATİH ALTAYLI'YLA SERT TARTIŞMA

AKP'li Özkan'nın, HaberTürk yazarı Fatih Altaylı ile tartıştığı görüntüler de geniş yankı uyandırdı.

Görüntülerde Özkan'ın Altaylı'ya karşı FETÖ hukukunu savunduğu görüldü.