Barzani'den Türkiye açıklaması

Barzani'den Türkiye açıklaması
Irak'ın kuzeyindeki sözde bağımsızlık referandumu devam ederken peşmerge Başkanı Neçirvan Barzani'den Türkiye açıklaması geldi.

Peşmerge yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani; "Türkiye' nin bizi anlamasını bekliyoruz. Referandum asla 26 Eylül' de Kürdistan devletini ilan edeceğimiz anlamına gelmiyor" açıklamasında bulundu.

Barzani, "Referandum; sınırları belirlemek için değildir. Komşu ülkelere, bölge için istikrar unsuru olduğumuzu gösterdik. Bağdat’a mesajımız; Bütün konuları diyalogla çözmek isteğimizdir" diye konuştu.

'TÜRKİYE EN ZOR ZAMANLARDA HEP YARDIM ETTİ BİZE'

Neçirvan Barzani, Türkiye ile ilişkilerinin çok iyi olduğunu, en zor dönemlerinde kendilerine hep yardım ettiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Müteşekkiriz. Bugünkü süreç, Irak Kürdistanı çerçevesindedir. Komşu ülkelerle ilgili olduğu şeklinde anlaşılmasını istemiyoruz. Bağdat’tan ümidimizi kestiğimiz için bu yola girdik. Kürdistan’da yaptığımız, asla Türkiye için tehdit değildir. Türkiye’nin bizi anlamasını bekliyoruz. Referandum, asla 26 Eylül’de Kürdistan devletini ilan edeceğimiz anlamına geliyor. Sayın Cumhurbaşkanı ve tüm Türkiye ile ilişkilerimiz çok iyi. Türkiye zor günlerde hep yanımızda oldu. Türkiye bunu kendisi için tehdit olarak görmedi. Asla ne Türkiye ne de başka bir ülke için tehdit değiliz. Türkiye'nin Irak’la yaşadığımız sorunları anlamalarını istiyoruz. Türkiye bunu kendisi için tehdit olarak görmemeli. Asla ne Türkiye ne de başka bir ülke için tehdit değiliz."

İlgili Haberler