Barzani'nin kanalından yine harita küstahlığı!

Barzani'nin kanalından yine harita küstahlığı!
Peşmergebaşı Barzani’nin tv kanalı sözde bağımsızlık referandumu kampanyasında daha önce yaptığı harita küstahlığına bir yenisini daha ekledi.

Peşmergebaşı Barzani  “14 yıldır bekliyoruz, daha fazla bekleyemeyiz” diyerek 25 Eylül’de sözde bağımsızlık referandumu yapmakta ısrarını sürdürüyor. O referandum için hazırlıklar da devam ediyor.

Referandum reklamları da yayınlanıyor. Peşmergebaşının televizyonu da sosyal medyadan referandum kampanyası yapıyor.

O kampanya kapsamında paylaşılan görsel ise aslında her şeyi anlatıyor. Peşmergebaşının Kürdistan dediği yerin içinde Türkiye’nin güneydoğusu da var.

BÖLGEDE YAŞANANLAR VE TÜRKİYE'Yİ BEKLEYEN GÜVENLİK TEHLİKESİ 

Irak’ın kuzeyinde 2000’li yılların başından itibaren daha da şekillenen Barzani’nin başında bulunduğu o yapının bir benzerinin de Suriye’de gerçekleşme ihtimali artık daha belirgin.

ABD’nin Suriye’de PKK’nın kolu olan PYD/YPG’ye ağır silah vermesi, o silahların bir kısmının PKK sığınaklarında bulunması da Türkiye’nin milli güvenliğinin ne kadar büyük bir tehdit altında olduğunun göstergesi.

Barzani’nin televizyonundaki  harita hadsizliği ise ilk değil. Kanalın hava durumu haritalarında Türkiye’nin güneydoğusu Kürdistan olarak gösteriliyor. Güneydoğuda yapılan programlarda bölge Kürdistan olarak tanımlanıyor.

Son olarak Kerkük’e büyük bir peşmerge heykeli dikilidiği haberi gelmişti.. Ancak Türkiye’de yetkili ağızlardan henüz bir tepki gelmiş değil.

Geçtiğimiz günlerde AKP’li milletvekili Garip Ensarioğlu,  Barzani için “Ortadoğu’daki en  samimi ve büyük müttefikimiz” demiş, Barzani’nin referandum ısrarı ile ilgili “Herkes buna saygı göstermeli” ifadelerini kullanmıştı.  

İlgili Haberler