Baş bilim insanı Soumya Swaminathan uyardı. Aşı olanlarla ilgili korkunç gerçeği ağzından kaçırdı

Baş bilim insanı Soumya Swaminathan uyardı. Aşı olanlarla ilgili korkunç gerçeği ağzından kaçırdı
Dünya Sağlık Örgütü'nün baş bilim insanı Dr. Soumya Swaminathan, korona virüs aşısıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Aşı olduktan sonra da virüse karşı tedbiri elden bırakmamak gerektiği konusunda uyaran Swaminathan, dünya genelinde aşı olduktan sonra tekrar korona virüse yakalanan vakalar olması sebebiyle, aşının güvenilirliği hakkında yeterli bilgi olmadığını vurguladı.

Dünya Sağlık Örgütü'nün baş bilim insanı Dr. Soumya Swaminathan, insanları korona virüs aşısı olduktan sonra virüse karşı dikkatli davranmaya devam etmeye çağırdı. Swaminathan  ABD ve Avrupa’da insanların aşı olduktan sonra tekrar korona virüse yakalanması dolayısıyla, aşıların bulaşı engelleyici olup olmadığı hakkında yeterli bir kanıt olmadığını söyledi.

YETERLİ VERİ YOK
Swaminathan, "Şu anda aşılardan herhangi birinin, insanların corona virüse yakalanmasını ve dolayısıyla bulaşmasını engelleyeceğinden emin olmamızı sağlayacak yeterli veriler olmadığını görüyorum” ifadelerini kullanırken "Sanırım aşılar hakkında daha fazlasını öğrenene kadar, aşılanmış kişiler de belirli bir düzeyde sürü bağışıklığı oluşana kadar seyahat sırasında karantina gibi önlemleri alması gerektiğini varsaymalıyız" dedi.

 

"BU BİR UYARI ALARMIDIR"
DSÖ Acil Durumlar Programı Direktörü Mike Ryan daha önce yaptığı bir açıklamada, günümüz dünyasının bilim ve aşılar konusunda ileri bir safhada olduğunu vurgulamış, Covid-19 salgınının şiddetli olduğunu ve küresel çapta hızla yayıldığını belirterek "Muhakkak ki bu salgın en büyük olanı değil. Bu virüs çok bulaşıcı, insanları öldürüyor ve pek çok kişiyi sevdiklerinden mahrum ediyor" ifadelerini kullanmıştı.

Covid-19 vaka sayısının dikkate alındığında salgındaki ölüm oranlarının ortaya çıkan diğer hastalıklara kıyasla düşük olduğunu vurgulayan Ryan, "Bu bir uyarı alarmıdır. Gelecekte daha da şiddetli olabilecek bir şeye (salgına) karşı hazırlanmalıyız" uyarısında bulunmuştu.

maxresdefault-1-003.jpg