Başakşehir, Antalyaspor'a patladı

Başakşehir, Antalyaspor'a patladı
Süper Lig’in 6. haftasında Başakşehir kendi evinde Antalyaspor’u ağırladı. Son şampiyon Başakşehir, rakibini 5-1 mağlup etti.

Süper Lig’in 6. haftasında Başakşehir ile Antalyaspor mücadele etti.

İlk tehlikeli atak henüz 2. dakikada Antalyaspor'dan geldi. Antalyaspor atağında sağ kanattan içeri sokulan Orgill çaprazdan sert vurdu, kaleci Mert topu çıkardı. 

Başakşehir 9.. dakikada penaltı kazandı. Başakşehir'in yoğun baskısı sonrası sağ kanattan içeri sokulan Rafael, Nuri Şahin'in müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Edin Visca penaltıda topu ve kaleciyi ayrı köşelere gönderdi

Antalyaspor ise 14. dakikada beraberliği yakaladı. Podolski nefis attı! Sağ taç çizgisi önünden Veysel'in ortaladığı topa ceza alanı sol çaprazında gelişine müthiş bir vole vuran Podolski maça denge getirdi:

Başakşehir 19. dakikada yeniden öne geçmeye çok yaklaştı. Başakşehir sağ kanattan etkili geldi. Visca'nın içeriye çevirmek istediği top savunmadan sekti, devamında Rafael çaprazdan sert vurdu. Boffin parmaklarının ucuyla topu kornere çeldi.

20. dakikada bir penaltı kararı daha çıktı. Deniz Türüç'ün sol kanattan kullandığı köşe vuruşunda ön direkteki Mahmut Tekdemir kafayla arkaya çevirdi. Arka direkteki Skrtel topa vurduktan hemen sonra Ersan Adem Gülüm'ün müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem bir kez daha penaltı noktasını gösterdi.

Edin Visca bu kez kalecinin soluna vurdu. Boffin topu çıkarmayı başardı ancak Visca dönen topu tamamladı ve hem kendisinin hem takımının ikinci golünü attı.

Başakşehir, 27. dakikada farkı 2'ye çıkardı.  Başakşehir'in sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda yaya doğru çıkarılan topa İrfan Can gelişine sol ayağının dışıyla mükemmel vurdu ve topu köşeden ağlara yolladı:

Başakşehir gol yağmuruna devam ediyor. 35. dakikada akip yarı alanın ortalarında topu alan Demba Ba'nın araya bıraktığı pasla bir anda kaleciyle karşı karşıya kalan Crivelli, yerden düzgün bir vuruşla topu ağlara yolladı.

Başakşehir, golden 2 dakika sonra önemli bir fırsatı kaçırdı.  Sağ kanattan ceza alanına sokulan İrfan Can çaprazdan kaleyi denedi, top ters taraftan auta çıktı.

Antalyaspor, 42. dakikada 10 kişi kaldı. VAR incelemesi sonrası Amilton'un sarı kartı iptal edildi ve doğrudan kırmızı kart gösterildi.

İlk yarı, Başakşehir'in 4-1'lik üstünlüğü ile sona erdi. 

Başakşehir, 83. dakikada Giuliano'nun attığı golle sahadan 5-1 galip ayrıldı.