Galatasaray'dan Başakşakşehir'e karşı rahat galibiyet

Galatasaray'dan Başakşakşehir'e karşı rahat galibiyet
Süper Lig'in 2. haftasında Galatasaray deplasmanda Başakşehir ile karşılaştı. Sarı kırmızılılar, 90 dakika boyunca üstün oynadığı maçı Falcao (penaltı) ve Belhanda'nın golleriyle 2-0 kazandı.

Süper Lig’in ikinci haftasının en önemli mücadelesinde Galatasaray deplasmanda Başakşehir’e karşı mücadele etti.

Karşılaşmanın 4. dakikasında Başakşehir'de Emre'nin hatalı pasıyla Demba Ba savunma arkasına sızdı, ama kalesini zamanında terk eden Fatih tehlikeyi uzaklaştırdı.

Bu ataktan 1 dakika sonra Galatasaray'da Emre'nin sol kanattan yaptığı ortasını Başakşehir savunması uzaklaştırdı.

11. dakikada Galatasaray'da Feghouli'nin sağ kanattan ortasına Falcao vurmak üzereyken son anda araya giren Caiçara tehlikeyi uzaklaştırdı.

Aynı dakikada Galatasaray'ın kullandığı serbest vuruşun ardından Demba Ba topu uzaklaştırdı, Galatasaraylı oyuncular ise Demba Ba'nın topa eliyle dokunduğu yönünde itirazda bulunuyorlar. maçın hakemi VAR'dan yeniden izledi ve penaltı noktasını gösterdi.

Topun başına geçen Falcao topu ağlara yolladı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Galatasaray, golü bulduktan sonra oyunda baskıyı artırdı. Oyun daha çok Başakşehir yarı alanında oynanıyor.

Başakşehir, maçın 23. dakikasında büyük fırsatı değerlendiremedi. Luyindama'nın kaptırdığı topun ardından bir anda ceza sahasında topla buluşan Demba Ba'nın vuruşunu Marcao kesti.

Galatasaray topun kontrolünü Başakşehir'e hiç vermediği ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

Başakşehir, 51. dakikada beraberlik fırsatını kaçırdı. Visca'nın ceza sahasının sağ çaprazından içeri gönderdiği topu Demba Ba'dan önce kaleci Fatih kontrol etti.

Dakikalar 54'ü gösterdiğinde ise Galatasaray 2. gol fırsatını kaçırdı. Arda'nın sol kanattan yerden yaptığı ortasına ceza sahasında gelişine vuran Feghouli'nin şutunu kaleci Mert kurtardı.

Galatasaray 60. dakikadan sonra tüm hatlarıyla kendi yarı alanına kapandı. 

68. dakikada Aleksic'in kullandığı serbest vuruş barajdan geri döndü.

Galatasaray 76. dakikada farkı 2'ye çıkardı. Babel'in topuk pasıyla ceza sahasının sol çaprazında topla buluşan Belhanda'nın vuruşu ağları havalandırdı.

85. dakikada İrfan Can'ın kullandığı köşe vuruşunu Aleksic yine ceza yayından gelişine bir şut denedi, vuruşu farklı şekilde auta gitti.

Bir dakika sonra ise Galatasaray 3. gol fırsatını kaçırdı. Başakşehir kalecisi Mert, önce Belhanda ardından Diagne'nin iki şutunu kurtarmayı başardı.

88. dakikada Başakşehir'de Crivelli topu ağlara yolladı, ama öncesinde Gulbrandsen ofsaytta olduğu için gol geçerli sayılmadı.

maçta başka gol olmadı ve Galatasaray maçı 2-0 kazandı.