Başakşehir, gol ve 3 puanla tanıştı. Trabzonspor'a büyük şok

Başakşehir, gol ve 3 puanla tanıştı. Trabzonspor'a büyük şok
Süper Lig’de milli takım arasının ardından Trabzonspor ve Başakşehir karşılaştı. Başakşehir, İrfan Can ve Visca'nın golleriyle deplasmanda 2-0 galip geldi. Başakşehir böylece bu sezonki ilk gollerini atarak ilk galibiyetini elde etti.

Süper Lig’in 5. haftasında Trabzonspor kendi evinde Başakşehir’i ağırladı.

Karşılaşmanın ilk dakikaları düşük tempoda başladı. Oyun, faul düdükleri nedeniyle sık sık durdu. Maçın ilk bölümünde iki takım da sık sık top kaybetti.

Trabzonspor, maçın 7. dakikasında ilk tehlikeli atağı yakaladı. Abdülkadir'in ceza sahası içindeki sert şutu seavunmadan döndü. Sonrasında ise Baker'ın ceza sahası dışından şutunu kaleci Mert kornere çeldi. 

9. dakikada Trabzonspor'un kullandığı serbest vuruşta topla buluşan Afobe'nin kafa vuruşu kaleci Mert'te kaldı. 

10. dakikada Başakşehir'in kontra atağında topla buluşan Rafael kelci Uğurcan ile karşı kaşıya kaldı. Rafael, ceza sahası çizgisinin hemen içinde yerde kalırken, karşılaşmanın hakemi topa müdahale gerekçesiyle oyunu devam ettirdi. 

Trabzonspor, maçın 7. dakikasından itibaren oyunu rakip yarı alana yıkmaya çalışıyor. Bordo mavililer, bu bölümde topla daha fazla oynayan taraf oldu. 

14. dakikada Rafael'in sağdan ön direğe doğru çevirdiği topa Demba Ba hareketlendi ancak Edgar Ie kritik bir hamleyle rakibine vuruş şansı tanımadı.

Bu ataktan bir dakika sonra ise ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Visca'nın dar açıdan yaptığı vuruşta top Uğurcan'dan sekti. Dönen topu önünde bulan Demba Ba'nın vuruşunda Uğurcan üzerine gelen topu bu kez kontrol etti.

Başakşehir, 14. dakikadan itibaren topla daha fazla oynamaya başlarken, Trabzsonspor ise topla oynamakta zorlandı. 

Trabzonspor, 29. dakikada gole çok yaklaştı. Ani gelişen atakta Marlon'un ortasında Afobe kafayla topu arkasındaki Safa'ya indirdi. Onun ceza sahası içi sol çaprazdan yaptığı vuruşta Mert topu kornere çeldi.

Dakikalar 32'yi gösterdiğinde Başakşehir bu sezonun ilk golünü attı. Orta alanda Baker'dan topu çalan İrfan Can, ceza sahasına yönelirken çizgi üzerinden vuruşunu yaptı ama top savunmadan geri geldi. Dönen topu yeniden alan İrfan Can, şut açısını bulup sol ayağıyla sağ köşeye düzgün bir vuruş yaparak fileleri havalandırdı.

39. dakikada Baker'ın pasında ceza sahası dışında topu alan Kamil Ahmet yerden bir şutla şansını denedi ama top Epureanu'dan geri döndü.

44. dakiakda ceza sahası dışında topla buluşan Baker'ın sert şutunda Mert gole izin vermedi.

İlk yarı Başakşehir'in 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi

İKİNCİ YARI

46. dakikada Visca'nın pasında ceza sahası yayı üzerinde topla buluşan İrfan Can'ın vuruşunda top farklı şekilde üstten auta çıktı.

Başakşehir, 53. dakiakda farkı 2'ye çıkardı. Ceza sahası içi sağ çaprazda uzak köşede topla buluşan Edin Visca, sağ ayağıyla harika bir vuruş yaparak yakın köşeden topu ağlara gönderdi.

Başakşehir, 2. golün ardından oyunun temposunu iyice düşürdü.

71. dakikada sağ kanatta topla buluşan Pereira son çizgiye inip ortasını yaptı ama Epureanu kafayla topu karşıladı.

Başakşehir, 75. dakikada  gole çok yaklaştı. Deniz'in sağdan kulladığı köşe vuruşunda arka direkte kafalardan seken topu altıpas içinde önünde bulan Epureanu'nun vuruşunda Uğurcan gole izin vermedi.

81. dakikada Visca'nın ara pasında Berkay topu önüne almak istedi ama tehlikeyi sezen Uğurcan kalesinden çıkıp topu aldı.

Karşılaşma, Başakşehir'în 2-0'lık üstünlüğü ile sona erdi.