Başakşehir maçındaki ırkçı hakemden ilk açıklama geldi

Başakşehir maçındaki ırkçı hakemden ilk açıklama geldi
Başakşehir’in dün akşam Fransız temsilcisi PSG’ye karşı oynadığı Şampiyonlar Ligi mücadelesinde Webo’ya ırkçı sözler söyleyen hakem Coltescu’dan ilk açıklama geldi. Rumen hakem, "Sakin ve iyi kalmaya çalışıyorum. Bugünlerde gazete okumayacağım. Beni tanıyan herkes ırkçı olmadığımı bilir” dedi.

Şampiyonlar Ligi’nde dün akşam oynanan PSG-Başakşehir maçında Başakşehir Yardımcı Antrenörü Webo’ya ırkçı sözler söyleyen karşılaşmanın 4. Hakemi Sebastian Coltescu’dan ilk açıklama geldi. Rumen basınında çıkan haberlere göre, Coltescu, yakın çevresine şunları söyledi:

"Sakin ve iyi kalmaya çalışıyorum. Bugünlerde gazete okumayacağım. Beni tanıyan herkes ırkçı olmadığımı bilir."

Coltescu’nun ırkı sözleri nedeniyle çıkan tartışmalar ve maça verilen aranın ardından UEFA yetkililerine Webo’ya ırkçı sözler söylemediğini belirterek kendini savunduğu öğrenilmişti.

NE OLMUŞTU

Şampiyonlar Ligi’nde dün akşam oynanan PSG-Başakşehir maçında 4’üncü hakem Constantin Sebastian Coltescu, Başakşehir’in yardımcı antrenörü Pierre Webo’ya ırkçı söylemlerde bulunmuştu. Karşılaşmanın 14’üncü dakikasında maçın hakemi Hategan’ın verdiği birkaç kararın ardından yedek kulübesi kızışırken, yardımcı antrenör Webo’ya kırmızı kart çıkarmıştı.

Bu sırada İstanbul Başakşehir Yardımcı Antrenörü Pierre Webo, 4’üncü hakem Constantin Sebastian Coltescu tarafından ırkçı söylemlere maruz kaldı. Paris Saint Germain-Medipol Başakşehir maçı, dördüncü hakeminin, yardımcı antrenör Webo'ya ırkçı söylemde bulunduğu gerekçesiyle durmuştu.

DEMBA BA’DAN MÜTHİŞ TEPKİ

4’üncü hakem Sebastian Coltescu'nun üzerine yürüyen Demba Ba, hakeme, "Hiç bir zaman 'bu beyaz adam' diye belirtmiyorsun, 'bu adam' diye hitap ediyorsun. O zaman niye Webo’dan 'bu siyah adam' diye bahsediyorsun?" sözleriyle tepki göstermişti. Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk da 4. hakeme, "Sen ırkçı mısın" sözüyle tepki göstermişti.

Uzun süren tartışmanın ardından UEFA delegesi sahaya inerken, iki takım da sahadan ayrıldı ve soyunma odasına gitti. Mbappe, Başakşehirli futbolcuların sahayı terk etmesine destek oldu ve takım arkadaşlarını da sahayı terk etmeleri için teşvik etmişti. PSG'li Mbappe'nin, Webo'ya ırkçı saldırıda bulunan 4. hakem için "Biz bu adamla oynayamayız" dediği belirtilmişti.