Başbakan açıkladı: Kurban Bayramı tatili kaç gün oldu?

Başbakan açıkladı: Kurban Bayramı tatili kaç gün oldu?
Başbakan Binali Yıldırım Kurban Bayramı tatili ile ilgili açıklama yaptı

Milyonlarca kişinin Kurban Bayramı için beklediği haber bu sabah geldi. Başbakanlık'tan yapılan açıklamada Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olduğu belirtildi.

Başbakan Binali Yıldırım, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların 16 Eylül Cuma günü tam gün izinli sayılmasına ilişkin yazıyı imzaladı.  Buna göre, kurum yöneticilerince gerekli tedbirlerin alınarak hizmetlerin aksatılmaması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede eleman bulundurulması kaydıyla, kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanlar, Kurban Bayramı'nın ertesi günü (16 Eylül Cuma) tam gün idari izinli sayılacak. Böylelikle Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak.

MEMUR VE EMEKLİYE MAAŞ MÜJDESİ

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada memur ve emekliler için maaş müjdesi de geldi. SSK ve BAĞ-Kur emeklilerine maaşlar 8-9 Eylül'de ödenecek. Kamu çalışanları 16 Eylül Cuma idari izinli sayılacak.

BAŞBAKANLIK RESMİ AÇIKLAMA YAPTI

Başbakanlık'tan yapılan açıklamada, "Kamu kurum ve kuruluşlarındaki tüm çalışanlar, Kurban Bayramı'nın ertesi günü (16 Eylül Cuma) tam gün idari izinli sayılacaklardır. Böylelikle Kurban Bayramı tatili 9 gün olarak belirlenmiştir" denildi.

TATİLİN 9 GÜN OLMASI BEKLENİYORDU

Kurban Bayramı tatilinin hükümet tarafından 9 gün olarak açıklanması  bekleniyordu. Bir başka bekleyiş de emekli ve memurlar içindi. Emekli ve memurlar Kurban Bayramı öncesi maaşlarını alabilmek için hükümetten açıklama bekliyordu. Onların beklediği müjdeli haber de geldi. Emekli ve memurların maaşları daha önce de olduğu gibi bayram öncesi yatırılacak. Emekli ve memurlara 8-9 Eylül tarihlerinde maaşları yatırılacak.