Başbakan: Bir tankın isabet aldığı bilgisi var

Başbakan: Bir tankın isabet aldığı bilgisi var
AK Parti MYK sonrası soruları yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım: (Fırat Kalkına operasyonu) bir tankın isabet aldığı bilgisi var. Teyit edilmedi. Cerablus'taki işimiz hudutlarımızı güvene almaktır.

Sınırda yaşanan ambulans ve zırhlı araç hareketliliğiyle ilgili olarak Başbakan Yıldırım, 'Sadece bir tankımızın hedef alındığına dair bilgi var ama teyit edilmedi' ifadesini kullandı. 

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları; 

'SINIR GÜVENLİĞİMİZ SAĞLANASIYA KADAR OPERASYON SÜRECEK'

Pazartesi gününden itibaren Kurban Bayramı'nı idrak edeceğiz. Bayram'ın birliğimize ve kardeşliğimize katkı sağlamasını diliyorum. Ülkemizde geçtiğimiz 1,5 aylık süreçte 15 Temmuz sürecini yaşandı ve bu bertaraf edildi. Ülkemizde hem hudutlarımızın yüzde 100 güvenliği sağlanana kadar hem de halkımızın can ve mal güvenliğine yönelik tehditler kalkasıya kadar Suriye'deki operasyonlara devam edeceğiz.

VATANDAŞLARA BAYRAM UYARISI! 

Vatandaşlarımızın bu bayram tatilinde aileleriyle birlikte bir araya gelecek. Yollarının kurallarının olduğunu unutmasınlar.

'BİR TANKIMIZ HEDEF ALINDI'

Sadece bir tankımızın hedef alındığına dair bilgi var ama daha teyit edilmedi.

'KAMUDA PKK TASFİYESİ'

KHK'larda öncelikle FETÖ'yle ilişkileri olmuş ve her türlüyü katkıyı sağlamış kişilerin kamundan çıkarılması yürürlüğe kondu. PKK'ya yönelik de benzer bir uygulamayı sürdürüyoruz. İlk olarak bu tasfiye adımı Milli Eğitim Bakanlığı'nda başlandı.