Başbakan ve CHP liderinden ortak açıklama

Başbakan ve CHP liderinden ortak açıklama
Başbakan Binali Yıldırım ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirdikleri görüşmenin ardından ortak açıklama yaptı.

Başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından Ankara'daki hareketlilik devam ediyor.

Başbakan Binali Yıldırım ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir araya geldi.

Çankaya Köşkü'ndeki görüşme dün açıklandığı gibi saat 10.00'da başladı. 

Görüşme sonrası Yıldırım ve Kılıçdaroğlu ortak açıklama yapmak için kameralar karşısına geçti.

KILIÇDAROĞLU: TOPLUM CİDDİ BİR TRAVMA YAŞADI

Sözü ilk olarak Kılıçdaroğlu aldı. Darbe girişimi nedeniyle toplumun ciddi bir travma yaşadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bazı endişelerim vardı, Sayın Başbakan'a endişelerimi aktardım" diyerek olası şiddet olaylarının önüne geçilmesi gerektiğini anlattı:

"Özellikle sadece emir dinleyen er ve erbaşlara yönelik şiddet olaylarının doğru olmadığını, bunların da soruşturulması gerektiğini ifade ettim. Toplumdaki gerginliği el birliğiyle, birlikte gidermek bizim görevimiz." 

YILDIRIM'DAN PROVOKASYON UYARISI

Yıldırım ise CHP liderine kalkışmanın sonuçları hakkında bilgi verdiğini söyledi. Provokatörlere fırsat verilmeyeceğini de ifade eden Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:

"Halkın meydanlara inmesi işimizi kolaylaştırdı. Bundan sonra daha dikkatli olmamız lazım. Durumdan vazife çıkaran provokatörlere fırsat vermemeliyiz. Bu işlere yeltenenlere gereken cevabı vermeliyiz. Birtakım görüntülerin sosyal medyada yayınlanması konusunda hassasiyetimiz had safhadadır ve gerekli müdahaleler yapılmaktadır. 

Bundan böyle de görevlerini yaparken, bu gibi hukuk dışında hareket edenler olursa en şiddetli şekilde üzerlerine gidilecektir. Bugün birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var, kardeşlik söylemini daha da geliştirmeye ihtiyacımız var. Türkiye bir hukuk devleti. Hukuk içerisinde kalarak işler yoluna konacak, yanlış yapanlar Türk adaletine teslim edilecek. Ondan sonra adalet gereğini yapacak.

Hiç kimse fiziki şiddetle karşılık vermek, intikam almak gibi bir duygu içerisinde olamaz. Hukuk devletinde asla böyle bir şey kabul edilemez. 15 Temmuz demokrasimizin bayram günüdür. Ülkemiz büyük bir badire atlatmıştır. Sonunda millet kazanmıştır. Kılıçdaroğlu'na gösterdiği hassasiyet konusunda teşekkür ediyorum."