Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'tan ilginç Türkmen açıklaması

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'tan ilginç Türkmen açıklaması
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, PKK'nın Türkmen katliamı yaptığı dakikalarda "Telafer'e yapılacak saldırıya Türkiye'nin seyirci kalmayacağını ifade etmek isterim" ifadelerini kullandı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Başkanlık sistemi ve sınırötesi harekatla ilgili açıklamalarda bulundu.

Telafer'in Türkiye için önemine dikkat çeken Kurtulmuş,"Telafer'in temizliğinin sağlanması Türkiye'nin esas üzerinde durduğu noktadır" dedi.

MUSUL OPERASYONU

Musul operasyonu planlandığı şekilde devam ediyor. Türkiye'nin hassasiyetleri ortadadır. Musul'un dengelerinin değiştirilmesi büyük istikrarsızlığa yol açacağını düşünmektedir. Musul halkının bu işin esası olması uluslararası camianın ana hedefi olmalı. Nenova Muhafızları, Peşmergeler operasyonunun içindedir. Haşdi Şabi operasyon içinde değildir. Telafer, Musul'un emniyetini sağlayan şehirlerdendir. Telafer'in temizlenmesi sağlanması Türkiye'nin esas üzerinde durduğu noktadır. Telafer'e yapılacak saldırıya Türkiye'nin seyirci kalmayacağını ifade etmek isterim.

FIRAT KALKANI OPERASYONU

Suriye'de, Türkiye sınırlarını etkileyecek adımların atılmasıyla ilgili Fırat Kalkanı operasyonunu düzenliyoruz. Planlandığı şekilde seyretmektedir ve Türkiye hedeflerini gerçekleştirerek, güvenli bölgenin oluşması için adımlarını atmaktadır. İlgili bütün ülkelerle diplomasi yürütülmelidir. ÖSO lojistik olarak destekleniyor. İstenmedik bazı hadiselerin karşımıza çıkmaması için ilgili kesimlerle müzakereler yapılıyor. Ya Münbiç PYD'den tamamen temizlenecek söz verildiği gibi, ya da Münbiç'in temizlenmesi için ÖSO'ya gerekli destek verilecektir.

RAKKA OPERASYONU

Türkiye'nin Rakka operasyonuna ilişkin fikri açıktır. Rakka'nın da Rakka halkından oluşturulacak birimlerle yapılmasının doğru olduğu kanaatindeyiz. Musul ve Fırat Kalkanı operasyonunun bittikten sonra yapılmasının daha doğru olacağı yönündedir.

İlgili Haberler