Başbakan Yıldırım, Bahçeli'ye minnet duygularını iletti

Başbakan Yıldırım, Bahçeli'ye minnet duygularını iletti
Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Yıldırım, AKP'liler tarafından alışkanlık haline gelen 'Bahçeli'ye teşekkür' ritüelini devam ettirdi.

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım partisinin grup toplantısında konuştu. Binali Yıldırım’ın hedefinde Cumhuriyet gazetesi operasyonuna ilişkin “Türkiye kendi kırmızı çizgisini aşıyor” diyen Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz vardı. Schulz’un sözlerine “basın özgürlüğünü sizden öğrenecek değiliz” diye seslenen Başbakan, MHP lideri Bahçeli’nin ortaya attığı ‘idam cezası gelsin’ sözlerine de yeşil ışık yaktı.

Konuşmasının başında ekonomik verileri paylaşan Başbakan Yıldırım “Birileri çamun atabilir. Biz Ak Parti olarak çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye 2009 hariç dünyada 25 çeyrektir büyüyen tek ülke. 2009 küresel krizini çok hafif geçirmemizin en önemli nedeni, Türkiye’nin yatırımlara hız vermesidir” dedi.

‘SON DARBEYİ VURACAĞIZ’

Yeni anayasa ve başkanlık sistemi tartışmalarına da değinen Yıldırım “Anayasa değişikliğiyle vesayet odaklarına son darbeyi vurup vesayeti Türkiye’nin gündeminden çıkaracağız” diye konuştu.

BAHÇELİ’YE TEŞEKKÜR

“Hem FETÖ hem BTÖ ile amansız bir mücadelemiz var. Bu mücadelede maalesef gereken desteği göremiyoruz” diyen Başbakan MHP lideri Bahçeli için de yine ayrı bir parantez açtı. Başbakan Yıldırım “Sayın Bahçeli’ye teşekkür ediyorum” dedi.

CHP ÇARŞI GİBİ

Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü “Bizim istediğimiz anayasayı yapalım demiyoruz. Bir teklifimiz var. Siz de teklifinizi getirin. İşin sahibine vatandaşa gidelim. CHP, her şeye karşı. Çarşı gibiler Her şeye karşılar”

CUMHURİYET OPERASYONU AÇIKLAMASI

Cumhuriyet gazetesine yönelik operasyonu da değerlendiren Başbakan ” Gazeteye operasyonun iki boyutu var. Birincisi gazeteyi çıkaran vakfın yöneticilerinin yanlış işlemlerinden dolayı başlatılan ve kurumsal bir tatkibat. Diğeri de terör örgütlerine üye olmadan teröre destek vermek suçlamasıyla başlatılan bir tatkibat. Koro halinde hemen başladılar ‘basın özgürlüğü elden gidiyor’ diye. Biz buna alışığız. Bizim basın özgürlüğüyle bir sorunumuz yok. Terörle mücadelede attığımız adımlarda hemen karşımıza basın özgürlüğünü getiriyor. Bugün de kalkmış Avrupa’dan birisi ‘bu kırmızı çizgimiz’ diyor. Senin çizginin hükmü yok bize çizgiyi millet çizer. Basın özgürlüğünü sizden öğrenecek değiliz” diye konuştu.

SCHULZ ‘KIRMIZI ÇİZGİMİZ’ DEMİŞTİ

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, Cumhuriyet gazetesi ve çalışanlarına yönelik düzenlenen operasyonun siyasi amaçlarla yapılmış olabileceğini belirterek, “Türkiye’nin kendi kırmızı çizgisini aştığını” savunmuştu.

İDAM TARTIŞMALARI

MHP lideri Bahçeli’nin dakikalar önce yeniden ortaya attığı “idam cezası” önerisine ilişkin de konuşan Yıldırım “Sınırlandırılmış bir düzenleme yapabiliriz. Geriye doğru işlemez” dedi.

İlgili Haberler