Başbakan Yıldırım: MHP'nin beyanı fevkalade isabetlidir

Başbakan Yıldırım: MHP'nin beyanı fevkalade isabetlidir
AKP’lilerin Bahçeli’ye övgüleri artarak devam ediyor. Başkanlık sistemiyle ilgili konuşan Başbakan Yıldırım, Bahçeli’nin tavrını “fevkalade isabetli” olarak yorumladı.

Başbakan Binali Yıldırım, Afyonkarahisar’da AK Parti 25. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, yeni anayasaya ile ilgili “Burada MHP’nin görüşünün farklı olmasına rağmen meseleye parti çerçevesinde bakmaması ve parlamentoda Mecliste çözülemeyen bu sorunun millete götürülmesi yönündeki irade beyanı fevkalade isabetlidir. Biz bunu görüyor buna göre gerekli adımları da atıyoruz. Diyoruz ki millet ne derse o olsun. Milletin verdiği kararın karşısında boynumuz kıldan incedir. Kimse milletten korkmasın milletin kararından korkmasın, milletin önünden kaçmasın. Buradan CHP’ye bir kez daha çağrı da bulunuyorum gelin millete birlikte gidelim. Biz genel kurulda 367’nin üzerinde bir kabul olsa bile millete gitmeye söz verdik. Gelin bu şerefe önemli karara sizde katılın. Sizde bu kararın içerisinde olun. Milletin karşısına çıkalım. Tezlerimizi savunalım. Milletin verdiği karara da saygı duyalım. Şunu görelim. Başkanlık meselesi sistem yeni anayasa meselesi ne Recep Tayyip Erdoğan’ın ne de AK Parti’nin meselesidir. Bu iş milletin, ülkenin, işidir. Devletimizin, milletimizin beka meselesidir. Sistem tartışmalarını artık geride bırakalım. Önümüze bakıp geleceğe odaklanalım. Yapacağımız hizmetleri zaman kaybetmeden gerçekleştirelim” diye konuştu.

REFERANDUMDA MİLLİ İRADE KAZANACAK

“Millete gidersek demokrasimiz daha da güçlenecek ülke kazanacak, milletimiz kazanacak, milli irade kazanacak"
Demokraside her sorunun çözüm yerinin millet ve sandık olduğunu söyleyen Yıldırım, “Millete gidersek demokrasimiz daha da güçlenecek ülke kazanacak, milletimiz kazanacak, milli irade kazanacak. AK Parti olarak hedefimiz çok net sonuna kadar demokrasi, sonuna kadar özgürlük, sonuna kadar kalkınmış, müreffeh büyük Türkiye’dir. Bizler milli iradenin neferleriyiz. Millet emreder biz yaparız. Milletimizin değerleri AK Parti’nin değerleridir. Milletin kaderiyle AK Parti’nin kaderi aynı noktada bütünleşmiştir. 79 milyonun kardeşliğine, eşitliğine inanıyoruz ve sahip çıkıyoruz” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler