Başbakan Yıldırım'dan açıklama

Başbakan Yıldırım'dan açıklama
Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile düzenlediği basın toplantısında "161 şehidimiz var" açıklaması yaptı. 2839 Asker gözaltına alındı.

Bütün vatandaşların alnından öpüyorum. Ay yıldızlı bayraklarla terör çetesine en güzel cevabı vermiştir. 15 Temmuz, demokrasinin bayramın günü olmuştur. Darbe girişimde hayatını kaybeden güvenlik güçlerimizin, vatandaşlarımıza rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyorum. Kahramanca savaşan güvenlik güçlerimizin alnından öpüyorum.

Milletçe büyük bir belayı defettik.

Bu girişim Emir-komuta zincirinin dışında, silahlı kuvvetler içerisinde paralel terör yapılanmasının bir kalkışmasıdır. Olayın olduğu ilk andan itibaren meydanları dolduran sivil toplum kuruluşları, vatandaşlarımız ve siyasi parti taraftarlarına da teşekkür ediyorum.

Özellikle kahramanca çarpışarak, hayatlarını feda ederek çarpışan Özel Kuvvetlerimizi, güvenlik güçlerimizi kutluyorum.

Bu milletin vatandaşlarına silahla ateş açanlar, PKK’dan daha aşağılık bir örgüttür. Türk milleti bu hainleri unutmayacak. 

Şu ana kadar ne yazık ki 161 şehidimiz var. 2839 asker gözaltında.

Olayın başından beri Başkomutanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ortaya koyduğu vatan aşkı, halkımızla kenetlenerek bu belanın üstünden geldi. Dünya tarihinde bu kadar orantasızı güce rağmen belki de emsali görülmeyecek şekilde mücadele örneği yoktur.

Basınımıza, televizyonlarımıza da ayrıca teşekkür ediyorum, duyarlı yayın yaptıkları için.

Bütün siyasi parti taraftarları, sivil toplum kuruluşları, görüş ve düşünce farklılıklarını bir tarafa bırakara, ay yıldızlı bayrakları tankların tepesine asmayı başarmıştır. Hepsine teşekkür ediyorum.

İşin birinci safhası burada sona ermiştir. Bundan sonra vatandaşlarımız günlük hayatlarına devam ederken, ülkemizi dünya kamuoyu önünde itibarsızlaştıran girişimlere karşı gereken yapılacaktır.

Vatandaşlarımızın akşam bayraklarıyla tekrar meydanlara akmalarını istiyorum.

Fethullah Gülen'in bir terör örgütünün başı olduğu bizim bildiğimiz ve MGK'nın kararı olan, hukuki altyapısı olan, iade talebinde bulunduğumuz biridir. Hele ki dün akşam yaşanan olaydan sonra, bu terör örgütü başının arkasında duracak ülke göremiyorum! Bunun arkasında duracak ülke Türkiye'ye dost değildir, Türkiye'ye karşı ciddi bir savaşın içindedir. 

İşin beynini oluşturan bütün askerler gözaltına alınmıştır. Kolluk kuvvetleri, savcılarımızla çok iyi bir koordinasyon çerçevesinde çalışmıştır.