Başbakan Yıldırım'dan belediyelere: İşinizi yapın kardeşim

Başbakan Yıldırım'dan belediyelere: İşinizi yapın kardeşim
Başbakan Binali Yıldırım, Fiber Optik Altyapı Ortak Kullanım programında konuştu. Başbakan açıklamasında belediyelere uyarıda bulunarak “Belediyeler, Telekom altyapı şirketi olmaya hevesleniyor. İşinizi yapın kardeşim" dedi.

Başbakan Yıldırım'ın konuşmasından satır başları: 

"Araç, hizmetler arttı. İki şeritli beş şeritli yollar yetmiyor. Bu gün Allah'a şükür mutlu sona geldik. Burdaki bulunan operatörler dışında iletişim hizmeti vermek isteyen hizmetten bahsediyorum.

Herkes bu hattın içine girebilecek. Mevcut altyapı ile bir takım iletişim teknolojik hizmetler vermek istiyorsunuz gelip bu yolu kullanabilirsiniz. Bugün demir yolarında alt yapı bütün kullanıcılara açıldı. Yapılan bu demir yolunu lojistik firmaları rahatlıkla taşıma yapacaklar. Bunun için bir ücret ödeyecekler. Burada sistem aynı araçlar farklı.

İletişim otobanlarında bilgi, ses taşıyoruz. Bu alt yapının kullanım ücretlerinin de makul olması lazım. Parayı yoldan değil onun üzerinde taşıdığınız bilgiden kazanacaksınız. Yoldan para kazanılmaz.

İletişim altyapısı ticaret aracı değildir. Ticaret aracı o iletişimin altyapısını kullanarak ticaretini yapmak.

Yeni teknolojik gelişmelerle altyapıları en iyi şekilde hazılamamız lazım. Bir yandan Telekom'un bir buçuk asırlık tecrübesiyle edindiği bir alt yapısı var onu kullanacaksınız. Diğer kamu kurumlarına da görev düşüyor. Belediyelerse belediyelerle koordinasyon gerekiyor veya hazine arazisi ise onunla. Zorlaştırıcı değil kolaylaştırıcı olması lazım.

Belediyeler Telekom altyapı şirketi olmaya hevesleniyor. İşinizi yapın kardeşim. Kanalizasyon, altyapı hizmetleri, temiizlik işi park bahçe sizin işiniz bunlar. İletişimciler işini yapsın. Niye Başkasının alanına hevesleniyorsunuz. Bunlar doğru şeyler değil. Hizmetin devamı yok. Belediyeler buradan para kazanacağım diye yalan yanlış bir sürü kazılar oluyor.