Başbakan Yıldırım'dan PYD mesajı

Başbakan Yıldırım'dan PYD mesajı
Başbakan Binali Yıldırım, Keçiören metrosunun test sürüşünün başlaması nedeniyle düzenlenen törenin ardından soruları yanıtladı.

Başbakan Yıldırım Fırat Kalkanı operasyonuyla ilgili "Terör unsurları tamamen ortadan kaldırılıncaya, sınırlarımıza, topraklarımıza ve vatandaşlarımıza yönelik tehditler tamamen bitinceye kadar faaliyetler devam edecek" dedi.

Başbakan Yıldırım, Adli Yıl açılış töreniyle ilgili soru üzerine "Tabii ki katılmalarını arzu ederiz. Bir süre önce hem Sayın Kılıçdaroğlu hem de TBB Başkanı Beştepe Külliyesi’ne gittiler. Şimdi ne değişti de böyle bir karar aldılar anlamakta zorlanıyoruz. Bir kez daha özellikle buradan bir kez daha davette bulunuyorum. Beştepe’de yapılacak bir toplantının bir otelde yapılmasını tercih etmek herhalde bu ülkenin gücünü göstermiyor. Bir otel salonunda yapmak yerine devletin en prestijli salonlarından birinde yapmak çok daha akıllıca bir karardır diye düşünüyorum. Sayın Bahçeli de katılacağını açıkladı ve Sayın Kılıçdaroğlu’na katılma çağrısı yaptı. Cumhurbaşkanımızın bu toplantıya katılması Türkiye’de hukuk devleti ve onun getirdiği gelişmeyi gösteren ayrı bir şeydir. Cumhurbaşkanı anayasaya göre tarafsızdır ve yüksek mahkeme üyelerini atıyor. Böyle bir konumu olduğu halde Cumhurbaşkanının bu tip toplantılara katılmasını ve yargı bağımsızlığına vurgu yapmasının çok doğal olduğunu herkesin görmesi ve kabul etmesi lazım" dedi.

ADAMLAR AYNI ADAMLAR

Başbakan Yıldırım, PYD ile ilgili soru üzerine de şöyle konuştu:

"Açıklamalar ne olursa olsun, her şey net. PYD, YPG bunlar PKK'nın uzantısı terör örgütleridir. Bir isim yıpranınca başka bir isimle çıkıyorlar. Adamlar aynı adamlar. Bizim kararlılığımız devam etmektedir. Bu unsurlar mutlaka Fırat’ın doğusuna, geldikleri yere gideceklerdir. ABD’nin bu konuda taahhüdü vardır. Bu konuda bir değişiklik beklemiyoruz."