Başbakan Yıldırım'dan Süleyman Şah Karakolu açıklaması

Başbakan Yıldırım'dan Süleyman Şah Karakolu açıklaması
TBMM'deki bütçe görüşmelerinde konuşan Başbakan Yıldırım, Süleyman Şah Karakolunun Suriye'ye tekrar taşınacağını açıkladı.

TBMM Bütçe Komisyonu'nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Yıldırım Suriye'de durumun normale dönmesinin ardından Süleyman Şah Saygı Karakolu'nun eski yerine tekrar taşınacağını açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eleştirilerine de cevap veren Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun Reza Zarrab için kullandığı 'Şarlatan' kelimesine katıldığını belirterek, "Bu şahıs diyor ki ' Ben yalan söylersem ceza almadan kurtulurum'" ifadelerini kullandı.

Yıldırım'ın açıklamaları şöyle:

SÜLEYMAN ŞAH KARAKOLU

"Terörle mücadele konusunda, önemli yol aldığımız bir yıldan bahsetmek istiyorum. Bu başarıda güvenlik ve istihbarat birimlerimizin uyum içinde çalışmasının etkisi vardır. Terör örgütü ağır darbe almış, teröre katılım bitme noktasına gelmiştir. Terör varlığını sınır ötesine taşımak zorunda kalmıştır. Terör hem içeride hem de dışarı da yok edilecektir.  Fırat Kalkanı bölgesi terörden tamamıyla temizlenmiştir.

Süleyman Şah Saygı Karakolu’nun yeri Türkiye’nindir. Orada Türk bayrağı dalgalanacaktır. Suriye’de işler yoluna girdikten sonra orada yeniden faaliyete girecektir.  Artık bu topraklarda terör asla yer bulamaz. Terör bitecek. Sadece terörü ve teröristleri değil, gençlerin istikbalini karartan umutsuzluğu ortadan kaldırıyoruz."

KILIÇDAROĞLU'NA CEVAP

"Amerikan yönetimi bu karar ile kaosu yeniden alevlendirecek bir planın kararını vermektedir. Bu olayda göstermiştir ki BM'nin dengesiz yapısının küresel sorunlara çözüm bulmakta yetersizdir. 

Çarşamba günü İslam İşbirliği Zirvesi İstanbul'da toplanıyor. Mesele çok ciddidir. Bölge barışını değil aynı zamanda küresel barışı da tehtit etmektedir.

Bilinmelidir ki yıllardır bedel ödeyen Filistin halkı bu kibirli karar karşısında asla yalnız değildir. Bilinmelidir ki bundan sonra da Türkiye Filistin halkının yanında olmaya devam edecektir.

Cumhurbaşkanımız ile Trump arasında görüşme olmadı. Trump bunu bildiği için aramaya bile cesaret edememiştir.

Kudüs'te birçok İsrail'in devlet kuruluşları yer almaktadır. Biz Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımadık bundan sonra da tanımayacağız.

Ülkemizi hayal kırıklığına uğratan gelişmeleri görüyoruz. FETÖ elebaşının faaliyetlerinin kısıtlanmaması, yargılanmaması ve iadesi için Amerika tarafından adım atılmaması.

PYD ile iş birliğini ısrarla sürdürmüşlerdir, sürdürmeye devam etmektedirler. Diğer bir konu da Amerika'da devam eden bir dava var. 

Davadan 24 saat canlı yayın yapılıyor. Kimler var, davada tanıklardan biri FETÖ'den firari polis. Yargılamayı yapan FETÖ'nün Türkiye'ye getirdiği ağırladığı hakim. Biz bu davadan ne bekleyeceğiz?

Genel başkan burada Zarrab davasını tekrar açalım dedi. Bunu söylerken de Zarrab için 'şarlatan' dedi, buna benzer bir şey dedi. Bu konuda kendisine hak veriyorum.

Adı geçen bakanlar hakkında yüce meclis soruşturma komisyonu kurmuş ve soruşturmaya gerek olmadığına karar vermiş. Genel Kurul da bu soruşturmanın açılmaması yönünde kararını ortaya koymuş.

Bu şahıs diyor ki ' Ben yalan söylersem ceza almadan kurtulurum'."

İlgili Haberler