Başbakan'dan imzasız FETÖ ihbarı açıklaması

Başbakan'dan imzasız FETÖ ihbarı açıklaması
Yazarlarımızı ve ülkücü camianın önde gelen isimlerine kurulan imzasız ihbar kumpası tarihe gömülüyor. Açıklama Başbakan Yıldırım'dan geldi.

7 Eylül sabahı imzasız 3 sayfalık bir ihbar mektubuyla evlerinden alınan Yeniçağ gazetesi yazarlarıyla birlikte ülkücü camianın önemli isimleri "FETÖ'nün MHP'ya sızma girişimi" suçlamasıyla gözaltına alınmış, aileleriyle irtibatları kesilmiş, haklarında çıkan asılsız haberlerle FETÖ bağlantıları olduğu iftirasına maruz kalmışlardı. 

Yazarlarımızadan Servet Avcı, Yavuz Selim Demirağ ve Kürşad Zorlu gözaltına alındıkları günün akşamında serbest bırakılırken Adnan İslamoğulları 2 haftalık gözaltı süreci sonrası çıkarıldığı mahkemede serbest bırakılmıştı. İmzasız ihbar mektuplarıyla kumpas kurulmaya çalışılan yazarlarımızla ilgili hükümetten herhangi bir açıklama gelmemişti. Başbakan Yıldırım o mektupları artık dikkate almayacaklarını açıkladı.

Yıldırım, cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorduğu FETÖ ile mücadelede yapılan imzasız ihbarlar için "Bürokrasinin en büyük hastalığıdır. Birbirinin yerinde gözü olanlar, kimliğini gizleyerek arkadaşlarını ihbar ediyor, mağduriyetler oluşuyor. İmzasız istihbaratlar, kimliğini gizleterek arkadaşlarını ihbar ediyor, mağduriyetler oluşuyor. İsmini, kimliğin, adresini yazmayan ihbarların dikkate alınmaması için genelge yapacağız. FETÖ belası da başımıza böyle geldi. Ciddi belgeye, bilgiye bağlı ihbarı değerlendiririz. Sadece soyut iddialar bulunan, kimliği belirsiz iddiaları dikkate almak hem muhatabına zarar veriyor, hem bürokrasiyi meşgul ediyor." dedi.

İlgili Haberler