Başbakan’dan korkutan normalleşe uyarısı: “Virüs yok olmadı”

Başbakan’dan korkutan normalleşe uyarısı: “Virüs yok olmadı”
Koronada normalleşmeye geçmeye hazırlanan İspanya'da Başbakan Pedro Sanchez, "Hiçbir zaman unutulmamalıdır ki virüs yok olmadı, hala gizleniyor."

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, normalleşmeye hazırlanan vatandaşlarına kritik uyarılarda bulundu. 11 Mayıs'ta normalleşmede ikinci adımın atılacağı ülkede Başbakan ekonomik krize dikkat çekerken, virüsün yok olmadığını ve dikkat edilmesi gerektiğini ifade etti.

Sanchez, yıl sonunda İspanya'da işsizlik oranının yüzde 19'a kadar yükselmesiyle ilgili yapılan tahminlere ilişkin de yeni sürecin çok sayıda istihdam kaybına yol açarak sosyal ve ekonomik krize neden olacağının şimdiden bilinmesi gerektiği konusunda uyardı.

İspanya'daki 17 özerk yönetimden 11'i ile Fas topraklarında olup İspanya'ya bağlı kalan Ceuta ve Melilla kentlerinin tamamı, 11 Mayıs Pazartesi günü kademeli normalleşme sürecinde ikinci aşama olan 1. seviyeye geçecek.

Sanchez, "Ama hiçbir zaman unutulmamalıdır ki virüs yok olmadı, hala gizleniyor. İkinci aşamaya geçenlerden çok temkinli olmalarını istiyorum." dedi.