Başkan'dan, Kaymakam'a: "Yakarım kendimi tabelayı indirtmem"

Başkan'dan, Kaymakam'a: "Yakarım kendimi tabelayı indirtmem"
Rize'nin Fındıklı Belediyesinde Kaymakamlığın "Atatürk" tabelasına itiraz etmesine tepki gösteren Başkan Çervatoğlu, "Asla ve asla o ismi oradan indirmeyeceğim. Kendimi bağlamaksa bağlamak, yakmaksa yakmak" ifadelerini kullandı.

Rize Fındıklı’da Belediye Meclisi tarafından alınan kararla 'Millet Bahçesi'nin ismi '100. Yıl Atatürk Parkı', 'Millet Kıraathanesi'nin ismi ise 'Kazım Koyuncu Kültür ve Sanat Evi' olarak değiştirildi. Yapılan bu değişikliklerin Fındıklı Kaymakamlığı tarafından 'Kamu Yararı Görülmediği' gerekçesiyle onaylanmadı. 

Karadeniz gazetesinden Gürhan Beşyıldız'ın haberine göre, Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, bu karara sert tepki gösterdi. 

Çervatoğlu, "Kaymakamlıktan onaylanmamıştır yazısı geldi. Yazıda da gerekçe olarak kamu yararı olmadığı ifade ediliyor. AKP ilçe başkanının bastırması üzerine yapılan bir iştir. Siyasal bir şey” şeklinde konuştu.

“Asla ve asla o ismi oradan indirmeyeceğim" diyen Başkan Çervatoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Direnmekse direnmek, kendimi bağlamaksa bağlamak, yakmaksa yakmak ama o tabelayı indirmeyeceğim” dedi. Karara CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz de tepki gösterip şöyle dedi: “Merak ediyor ve soruyoruz: ‘Atatürk’ ismi ne zamandan beri ‘kamuya zararlı’ olarak görülmeye başlanmıştır. Hiç kimse halkın iradesinin üstünde değildir. ‘Atatürk’ adını ‘kamuya zararlı’ gören anlayışa teslim olmayacağız."

İlgili Haberler