Başkonsolos elbiseleriyle nehre atlayıp hayat kurtardı. Kahraman ilan edildi

Başkonsolos elbiseleriyle nehre atlayıp hayat kurtardı. Kahraman ilan edildi
Çin'in Çongçing eyaletine yeni atanan Başkonsolos Stephen Ellison, Çin’deki Zhongshan antik kasabasını ziyaret ettiği esnada nehirde boğulma tehlikesi yaşayan Çinli bir kadının hayatını kurtardı. Sosyal medyada paylaşılan görüntüde, bir kadın suda boğulma tehlikesi geçirdiği sırada, izleyenler olaya müdahale etmiyor. Durumu fark eden diplomat, suya atlayarak kadını kurtarmak için hamle yapıyor.

İngiltere tarafından yeni atanan Çongçing Başkonsolosu Stephen Ellison, Çin’deki Zhongshan antik kasabasını ziyaret ettiği esnada boğulma tehlikesi yaşayan Çinli bir kadının hayatını kurtardı.

Bir sosyal medya platformunda paylaşılan görüntülerde, turistlerle dolu bir noktada Çinli bir öğrencinin suyun içinde çırpınırken hiç kimsenin olaya müdahale etmediği görülüyor. Görüntülerin devamında, durumu fark eden 61 yaşındaki İngiliz diplomat, ayakkabılarını çıkartıp suya atlıyor.

Kadının yanına doğru yüzen diplomat, kadının nefes almasına yardım etmeye çalışıyor. Daha sonra çevredekilerin can simidi atmasıyla sudan çıkartılıyorlar.

İngiltere dışişleri bakanı Dominic Raab görüntülerle ilgili olarak sosyal medya hesabından, "Çin'in Chongqing kentindeki yeni Başkonsolosumuz Stephen Ellison ile hafta sonu bir öğrenciyi boğulmaktan kurtardığı için çok gurur duyuyorum. Cesareti ve kararlılığı, dünyadaki en iyi İngiliz diplomatları gösteriyor." paylaşımında bulundu.

İlgili Haberler