Başrol alma

Gerçekten saygı duyduğumuz birbirinden kıymetli sanatçılarımıza hakaret etmemek için çalgıcı, şarkıcı ve artist olarak Afrin filminde figüran olarak rol alanlara seslenmek istiyorum.

Haydi, şimdi de Şeker Fabrikalarının satışına karşı çıkarak "başrol" alsanıza.

Nişasta Bazlı Şekerlerin (NBŞ) insan sağlığına zararlarını ortaya koyan millî ve yerli şeker üretiminin artırılmasını isteyen işçilerin, köylülerin, bilim adamlarının özetle insan sağlığı için ortaya konan gerçek hayat filminde sizlere başrol öneriyorum.

"Şeker Vatandır,  Vatan Satılamaz" adlı sahnelenen gerçek hayat hikayesinin filmidir Türk halkının ortaya koyduğu.

Afrin'de Mehmetçiğe moral desteği önemli de milyonlarca köylünün, çiftçinin, bilim adamlarının, işçilerin moral desteği önemli değil mi?

***

Hakan Atilla başrol oyuncusu mu?

Rıza Sarraf'ın müthiş ayak oyunu ile Amerikan yargısından sıyrılması karşısında Halkbank Genel Müdür Yardımcısı başrol oyuncusu olarak kaldı yargıç karşısında.

Peki, Türkiye'nin İran'la yaptığı ticaretin tek başrol oyuncusu Hakan Atilla mıydı?

Hep aklıma takılan bu soruya Atilla'nın mahkemede yanıt verip vermeyeceğini bekledim durdum.

Hayır, Hakan Atilla, "Türkiye Cumhuriyetinin siyasi otoritesi olan AKP Hükümeti talimat verdi, ben de uyguladım" demedi mahkûm olma riskini de üstlenerek başrolü üstlendi.

İsteyerek ya da istemeyerek bilemem.

Ama devletimizin bir memurunun adeta günah keçisi olarak Amerika'da tek başına suçlu bulunması karşısında avukatlarının yargıç Richard Berman'dan "insaflı olmasını" istemeleri benim vicdanımı sızlattı.

Hakan Atilla ki tek kuruş rüşvet olayına karışmamış bir bürokratımıza Amerikan savcılığının 15 yıl 4 ay hapis ile 50-500 bin dolar arasında para cezası istemesi Türkiye'de kimsenin vicdanını sızlatmadı mı?

Cumhurbaşkanının, Başbakanın, Dışişleri Bakanının 11 Nisan'daki duruşma öncesi Amerikan Başkanı ve yönetimine, yargıca bir baskı kurmaları ve devletin memuru Hakan Atilla'ya sahip çıkmaları gerekmez mi?

Türkiye-İran ticaretinin başrol oyuncusu sadece Hakan Atilla mı? O bankanın ayakkabı kutularında Dolarları, Euroları saklayan Genel Müdürü Süleyman Aslan başrol oyuncusu değil mi? Yargılanması gerekmez mi?

Sarraf'ın Türkiye'de ve İran'da dağıtılan rüşvetlerini sorgulamamız, rüşvet alan başrol oyuncularını da yargılamamız gerekmez mi?

15 Temmuz kahpe darbe girişiminin 1 numaralı sanığı ve FETÖ'nün başrol oyuncusu alçak Fethullah Gülen'i nasıl yargılıyorsak Amerika yargılamadıysa da "malı götüren" gerçek başrol oyuncusu Rıza Sarraf'ı Türkiye'de yargılamamız gerekmez mi?

Yazarın Diğer Yazıları