Başsavcılık'tan Kaşıkçı açıklaması

Başsavcılık'tan Kaşıkçı açıklaması
Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan açıklama geldi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan, Suudi gazeteci Kaşıkçı cinayetine ilişkin açıklama geldi.

Açıklamada, Kaşıkçı'nın başkonsolosluğa girer girmez boğularak öldürüldüğü, cesedinin ise parçalanarak yok edildiği belirtildi.

Yerli işbirlikçi iddialarıyla ilgili 'Suudi makamların bu yönde bir beyanı olmadı' denildi. Ayrıca, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı'nın Suudi Arabistan'a davet edildiği ve görüşmelerden olumlu bir sonuç elde edilemediği ifade edildi.

İşte İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın raporundan detaylar:

-Cesedin akıbetinin Suudi Arabistan'da birlikte yapılacak sorgulamalar sonucunda tespit edilebileceği, Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi eyleminin planlı olup olmadığının bu sorgulamalar sonucu anlaşılabileceği, olayla ilgili olarak "yerli işbirlikçi" bulunduğuna dair Suudi Arabistan Krallığı makamlarının herhangi bir beyanının olmadığı bildirilmiştir.

-Maktul Cemal Kaşıkçı 02/10/2018 tarihinde evlilik işlemleri için girdiği Suudi Arabistan Krallığı İstanbul Başkonsolosluğu'nda daha önceden yapılan planlama doğrultusunda Başkonsolosluk binasına girer girmez boğularak öldürülmüştür.

-Maktul Cemal Kaşıkçı'nın cesedi boğularak öldürülmesini müteakip yine önceden planlama doğrultusunda parçalanarak yok edilmiştir. 

-Sonuç olarak maktul Cemal Kaşıkçı'nın uzunca bir süre geçmesine rağmen Başkonsolosluk binasından çıkış yapmadığı bir yakını tarafından adli mercilere bildirilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından derhal başlatılan soruşturma tüm boyutlarıyla ve derinliğiyle devam etmektedir.

-Suudi Arabistan Krallığı Başsavcılığı'nca 31 Ekim itibariyle Başsavcılığımıza gönderilen cevabi yazıda, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı ve beraberindeki heyet soruşturma kapsamında elde edilen delillerle birlikte Suudi Arabistan'a davet edilmiş, cesedin akıbetinin Suudi Arabistan'da birlikte yapılacak sorgulamalar sonucunda tespit edilebileceği, öldürülme eyleminin planlı olup olmadığının bu sorgulamalar sonucu anlaşılabileceği, olayla ilgili olarak yerli işbirlikçi bulunduğuna dair Suudi Arabistan Krallığı makamlarının herhangi bir beyanının olmadığı bildirilmiştir.

 

İlgili Haberler